Login = Guest

Politie, magistratuur, veiligheid \ Politie \ Publicaties

Ik word politie-inspecteur

Bestellen

ISBN: 9789057181221


€ 22,00

incl. btw, excl. verzendingskosten
Ik word politie-inspecteur
Gids doorheen de selectieproeven
Auteur: Alain Duchatelet

Net als meer dan 10.000 andere kandidaten voel jij je geroepen om politie-inspecteur te worden. Slechts één op tien kandidaten slaagt in de selectieproeven, je kan dus maar beter goed voorbereid zijn!

‘Ik word politie-inspecteur’ bevat alle informatie die je nodig hebt om met kennis van zake deel te nemen aan de selectieprocedure: een overzicht van de structuur en werking van politie, een omschrijving van de taken en de loopbaan van een politie-inspecteur en een praktische voorbereiding op de selectieproeven. Zo vind je naast de toelatingsvoorwaarden ook een uitgebreide bespreking van het selectieproces terug. Tal van tips en voorbeeldvragen zullen je helpen voorbereiden op de psychologische, cognitieve en fysieke testen. Ook al je vragen over de opleiding zelf komen aan bod, zodat je een duidelijk beeld kan vormen van wat je te wachten staat eens je geslaagd bent. Maar bovenal zal dit boek je helpen de voornaamste vraag te beantwoorden:
“Ben ik geschikt om politie-inspecteur te worden”?

 

Auteur

Alain Duchatelet was van 1996 tot 2007 directeur-generaal personeel, eerst van de toenmalige Rijkswacht, later van de federale politie. Dit handboek is tot stand gekomen in samenwerking met de Directie rekrutering en selectie van de federale politie.