Home > Boeken > Onderwijs > GO! > AliASS
Delen Facebook Twitter Pinterest Google plus E-mail
De juiste prijs wordt berekend na inloggen. Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten.

AliASS

Omgaan met leerlingen met autismespectrumstoornisen (ASS) vergt heel wat van het schoolteam. Vanaf nu is er een boek dat concrete handvatten biedt om autisme binnen een schoolse context te hanteren. Het boek richt zich tot schoolteams, leerkrachten, begeleiders, ouders en andere belangstellenden.

In het boek komt de theoretische achtergrond van ASS aan bod met bv. aandacht voor de manier van leren. Maar wat het bijzonder maakt is de heldere en concrete informatie over omgaan met ASS binnen het schools klimaat: pauzes, schooluitstappen, regels en afspraken, straffen en belonen, instructies geven, groepswerk organiseren: wat werkt en wat werkt niet?

Verder is er een uitgebreid gedeelte met vakgerichte informatie. Komen aan bod: bewegingsleer, levensbeschouwelijke en humane vakken, talen, wetenschappelijke vakken, creatieve vaardigheden, praktijkles, stage. Ten slotte is er een beknopt hoofdstuk over autisme en tewerkstelling.

De voorbeelden en technieken die beschreven worden, zijn vooral van toepassing op leerlingen van het basis- en secundair onderwijs. De schrijfstijl is bevattelijk en concreet: ‘AliASS’ (80 bladzijden) is een boek om meteen mee aan de slag te gaan.

Auteurs: extra begeleiders Autisme van de Pedagogische begeleidingsdienst van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap (Paulette De Caluwe, Hilde Meganck, Carine Michiels, Hilde Pauwels) met Joke Pauwels als coördinerend auteur

Dit boek maakt deel uit van de themareeks 'op school'

 

Lees meer

Standaard
Prijs € 19,00
VOLUMEKORTING

Vanaf 3 exemplaren: € 16,50 per exemplaar.

Meerdere exemplaren?

Details

AliASS
Auteur(s):
ISBN: 978-2-509-01406-1

Over de auteur(s)

extra begeleiders Autisme van de Pedagogische begeleidingsdienst
van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
(Paulette De Caluwe, Hilde Meganck, Carine Michiels, Hilde
Pauwels) met Joke Pauwels als coördinerend auteur.

Meer in deze rubriek

Gender op school Myriam Halimi, Saray Declercq en Els Consuegra
Co-teaching op school Marijn Vandevelde - GO! Onderwijs van de Vlaamse gemeenschap
ICE-model. Leidraad screening en intake voor DUAAL LEREN. Koen Bollaert, Peter David, Lieve Dillen, Annick Haesaerts, Jan Reymenants, Herman Van de Mosselaer, Ellen Van Den Stock, Gert Vanthournout.
Waardenkaartspel GO! | pakket van 5 GO! Onderwijs van de Vlaamse gemeenschap
Waardenpakket GO! GO! Onderwijs van de Vlaamse gemeenschap
Waardenboek GO! | pakket van 5 GO!

Alle boeken in deze rubriek