Home > Boeken > Lokale besturen > Aanverwante publicaties > Competenties in kaart
Delen Facebook Twitter Pinterest Google plus E-mail
De juiste prijs wordt berekend na inloggen. Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten.

Competenties in kaart

door WIVO

Competentiemanagement: ook bij de overheid een must
Competentiemanagement is niet meer weg te denken, ook niet bij de overheid. Het gaat immers over de capaciteiten die nodig zijn om succesvol te zijn in een functie. Met competentiemanagement kunt u de missie, visie én kerncompetenties van een organisatie vertalen naar de benodigde kennis, vaardigheden en motivatie bij uw medewerkers.
Bovendien maakt het definiëren en managen van de competenties uw personeelsbeleid transparant voor de medewerker in elk deel van de organisatie – van groenarbeider tot diensthoofd, van keukenhulp tot logistiek directeur.

Competenties vertalen dankzij het competentiespel
Het spel Competenties in Kaart is gebaseerd op een door WIVO ontwikkeld competentiemodel. Met dit spel brengt u op een creatieve wijze competenties in kaart. Personeelsverantwoordelijken, leidinggevenden én medewerkers vinden zo sleutels om competenties op een toegankelijke manier te vertalen naar de praktijk van elke dag.
Competenties in Kaart is nuttig in allerlei situaties waarbij over medewerkers en/of functies wordt nagedacht: werving, selectie, evaluatie, opleiding… Het spel kan gespeeld worden door de leidinggevende of de medewerker alleen, door medewerkers én leidinggevenden samen of met een groep of team.

Verschillende spelvormen, verschillende doelen
Competenties in Kaart kan op minstens twee manieren gespeeld worden: via het Competentieprofiel Functie brengt u de kerncompetenties voor een functie of functiegroep in kaart en via het Competentieprofiel Medewerker en Persoonlijk Ontwikkelplan definieert u het persoonlijk competentieprofiel van de medewerker. Deze twee spelvormen zijn volledig uitgewerkt, maar u kunt ook eigen varianten ontwikkelen.

NIEUW: de Ontwikkelagenda
Aan de hand van de Ontwikkelagenda gaat de werknemer samen met de leidinggevende op zoek naar de ontwikkelacties die het best aansluiten bij de werkgever en bij de organisatie. Welke ontwikkelacties geschikt zijn, wordt o.m. bepaald door eigen leerstijl, de beschikbare tijd, de mogelijkheden van de organisatie en de dienst, het budget, de visie van de leidinggevende…
Als dit alles in kaart gebracht is, kan samen met de leidinggevende een actieplan opgesteld worden met duidelijke afspraken.
Klik hier om extra exemplaren van de Ontwikkelagenda bij te bestellen.

De auteurs
De auteurs van Competenties in Kaart zijn werkzaam als consultant bij WIVO vzw. WIVO stelt zich tot doel om een partner te zijn voor de lokale en regionale besturen op het vlak van human resources en organisatie-ontwikkeling.

Het materiaal

  • 1 handleiding
  • 31 competentiekaarten
  • 1 Ontwikkelagenda (NIEUW)
  • 6 modelkaarten met het WIVO Competentiemodel
  • 1 spelbord, met een blauwe en groene zijde
  • 1 cd-rom met scoreformulieren, Persoonlijk Ontwikkelplan (POP), de handleiding en het WIVO Competentiewoordenboek

Lees meer

Standaard
Prijs € 49,00

Details

Competenties in kaart
Auteur(s): WIVO
ISBN: 978-2-509-01063-6

Over de auteur(s)

WIVO vzw adviseert en begeleidt overheden bij de uitbouw van een duurzaam en efficiënt human resources management en bij organisatieontwikkeling. WIVO biedt in het kader hiervan een waaier van diensten aan zoals selectie, coaching, consulting en opleiding.

Meer in deze rubriek

Planmerintegratiedecreet
Allemaal digitaal? Ilse Mariën en Sara Van Damme
De participatiegetuigen Philippe De Vries
Mobiliteit | Met abonnement Gunter Gonnissen
Mobiliteit Gunter Gonnissen
Schoonmaakbeheer | met abonnement Tamara Bruning

Alle boeken in deze rubriek