Home > Boeken > Lokale besturen > VVSG > Werking & organisatie > De interactieve overheid
Delen Facebook Twitter Pinterest Google plus E-mail
De juiste prijs wordt berekend na inloggen. Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten.

De interactieve overheid

Durven met dienstverlening

door Bart Noels (ed.)

Dienstverlening is de dag van vandaag meer dan louter informeren en hulp verlenen. De burger verwacht een open communicatie en inspraak in de beslissingen die genomen worden binnen zijn leefomgeving.
In deze publicatie beschrijft Bart Noels een aantal essentiële methodes en technieken die gemeentes, interlokale organisaties, OCMW’s en gemeentebedrijven kunnen aanwenden om een kwaliteitsvolle dienstverlening aan te bieden.

Hoewel de toepassing in het boek voornamelijk gericht is op lokale besturen, is de uitgave nuttig voor al wie professioneel bezig is met het organiseren en vormgeven van dienstverlening. Enkele facetten die in het boek aan bod komen, zijn visie en beleid, gebruikers, kanalen voor dienstverlening, trends enz. Het boek bevat tevens een hoop praktijkvoorbeelden.

 

Bart Noels stopt niet bij dit basisboek. In Samenwerken aan dienstverlening stimuleert en inspireert hij iedereen die zijn dienstverlening naar het volgende niveau wil tillen via samenwerking.

Lees meer

Standaard VVSG
Boek € 39,00€ 35,00
Boek + e-book (5 downloads) € 49,00€ 45,00
E-book (5 downloads) € 29,00€ 25,00

Details

De interactieve overheid
Auteur(s): Bart Noels (ed.)
ISBN: 978-2-509-02107-6
Formaat: 210 x 210

Over de auteur(s)

Bart Noels publiceert regelmatig over dienstverlening bij Politeia en VVSG. Hij studeerde cultuursociologie en was vormingswerker, journalist, bibliothecaris, communicatieverantwoordelijke bij een streekintercommunale en directeur van een volkshogeschool. Hij werkt bij Idea Consult en hij begeleidt het VVSG lerend netwerk dienstverlening.

Review
Annelice M. Kluin - Directeur Vereniging Directeuren Publieksdiensten Utrecht
"Mijn collega's en ik vinden het een heel goed geschreven, samenhangend en eenvoudig verwoord boek. Het is een totaal concept van alles wat een gemeente moet doen om kwalitatief goede dienstverlening te organiseren. We zien in dit boek zo goed als alles terug waarmee we in de uitvoerende dienstverlening van de Nederlandse lokale overheid bezig zijn.
Het knappe en plezierige van dit boek is, dat het in de juiste samenhang is geplaatst. Daarmee is het een handboek geworden voor de dienstverlener op de werkvloer. Het is zeker ook bruikbaar voor de geïnteresseerde bestuurder, gemeentesecretaris en directeur, die weer even wil weten waar het in de dienstverlening op hoofdlijnen ook weer om gaat. Het heeft voor afdelingshoofden, teamleiders en coördinatoren voldoende inhoud en diepgang om er met de direct uitvoerende medewerkers mee aan de slag te gaan. Het kan absoluut gebruikt worden om nieuwe leidinggevende de oriëntatie op het werkveld ‘Dienstverlening’ te geven of ingezet te worden bij het bepalen of herformuleren van de visie op Dienstverlening. Handig ook om als checklist te gebruiken bij missie en visie processen.
Kortom een aanwinst voor de vakliteratuur op het werk- en beleidsterrein van de publieke dienstverlening en aanbevelingswaardig voor al diegenen die zich bezinnen op de nieuwe rollen en taken van de lokale en nationale overheid.
De gemeente Amsterdam heeft inmiddels meerdere exemplaren besteld om in zijn organisatie uit te zetten." 

Meer in deze rubriek

Vakantiewetgeving in lokale besturen - 3de ed Dirk Neefs
Intervisie Stef Herman
Wegwijs in publiek-private samenwerking Kenniscentrum PPS
Durven met dienstverlening - Praktijkboek Bart Noels (ed.)
De pensioenproblematiek in lokale besturen - 3de ed Marijke De Lange
Lokaal financieel management Jan Leroy (red.)

Alle boeken in deze rubriek