Home > Boeken > Onderwijs > GO! > Sociale media op school
Delen Facebook Twitter Pinterest Google plus E-mail
De juiste prijs wordt berekend na inloggen. Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten.

Sociale media op school

Sociale media als pedagogisch en didactisch instrument

Sociale media zijn heel populair bij jongeren, al was het maar om dagelijks met hun vrienden in contact te zijn. Maar sociale media kunnen ook perfect in de klas worden ingezet. Meer nog: onderzoek heeft aangetoond dat ze toegevoegde waarde bieden op pedagogisch en didactisch vlak.

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat sociale media het niveau van een gadget in de klas overstijgen? Hoe bewaken we dat ze een middel vormen om pedagogische doelstellingen te bereiken en ze geen doel op zich worden? Zien we sociale media vooral als kennisbron, als communicatiemiddel of als motiverende factor? Op welke manier kunnen we ze inzetten om te werken aan mediawijsheid? En hoe integreren we dit alles in het schoolbeleid?

‘Sociale media op school’ is een praktisch boek dat antwoord geeft op al deze vragen. Het biedt tips, voorbeelden en instrumenten om doordacht om te gaan met sociale media en besteedt ook aandacht aan de valkuilen.

Sociale media als communicatiemiddel

Maar er is meer. Sociale media bieden bijzonder veel voordelen voor de school om in dialoog te gaan met de omgeving. Hoe je ze kunt inzetten om de school te positioneren, om leerlingen en personeel te rekruteren, om participatie te bevorderen, …het boek biedt informatie en stappenplannen om tot een ideale communicatiemix te komen.

‘Sociale media op school’ besteedt ook de nodige aandacht aan het wettelijk kader en aan deontologische aspecten: wat kan en kan niet op het vlak van privacy, hoe gaan we om met cyberpesten en ongepast online gedrag, hoe zorgen we voor een veilige ICT-omgeving, …?

Dit boek maakt duidelijk dat je sociale media met succes èn veilig kunt inzetten, zowel in de externe communicatie van de school als in de pedagogische context van de klas.

'Sociale media op school' werd geschreven door medewerkers van de centrale diensten van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.

Prijsinfo:
- 25 euro voor 1 ex.
- 23 euro per ex. bij bestelling van 3 ex. of meer

Dit boekt maakt deel uit van de themareeks 'op school'.

 

Lees meer

Standaard
Prijs € 25,00
VOLUMEKORTING

Vanaf 3 exemplaren: € 23,00 per exemplaar.

Meerdere exemplaren?

Details

Sociale media op school
Auteur(s):
ISBN: 9789057182815

Over de auteur(s)

Hélène De Keyser, Kevin De Ridder en Jacques Verleijen, medewerkers van de centrale diensten van het GO!

Meer in deze rubriek

Gender op school Myriam Halimi, Saray Declercq en Els Consuegra
Co-teaching op school Marijn Vandevelde - GO! Onderwijs van de Vlaamse gemeenschap
ICE-model. Leidraad screening en intake voor DUAAL LEREN. Koen Bollaert, Peter David, Lieve Dillen, Annick Haesaerts, Jan Reymenants, Herman Van de Mosselaer, Ellen Van Den Stock, Gert Vanthournout.
Waardenkaartspel GO! | pakket van 5 GO! Onderwijs van de Vlaamse gemeenschap
Waardenpakket GO! GO! Onderwijs van de Vlaamse gemeenschap
Waardenboek GO! | pakket van 5 GO!

Alle boeken in deze rubriek