Interactief seminarie: De maatschappelijk werker als spil van de ouderenzorg

Inschrijving voor Interactief seminarie: De maatschappelijk werker als spil van de ouderenzorg
175,00 € 144.63 EUR
(Inclusief BTW) Q

Samenvatting

Maatschappelijk werkers in woonzorgcentra en thuiszorgvoorzieningen zijn creatieve duizendpoten die tal van functies combineren. Deze personen zijn het aanspreekpunt, doorverwijzer, vertrouwenspersoon van ouderen en mantelzorgers. Daarnaast brengen ze de noden, wensen en krachten van patiënten in kaart.

Maatschappelijke werkers stellen leef- en zorgplannen op, ze gaan over de palliatieve- en rouwzorg en ze zijn de brugfiguur tussen voorzieningen. Ook treden ze op als kwaliteitsbewaker, teamleader en externe vertegenwoordiger. Een zeer uiteenlopende en gevarieerde functie, dus.

In dit seminarie wisselen de deelnemers ervaringen uit en leren ze hoe ze al deze functies op een kwaliteitsvolle manier kunnen uitvoeren. De opleiding eindigt met een zelfevaluatie en een aanzet tot een persoonlijke ontwikkelingsplan.


Deze opleiding is bestemd voor:

Maatschappelijk werkers werkzaam in woonzorgcentra, thuiszorgvoorzieningen, geriatrie of met interesse in ouderenzorg 


Over de spreker:

Robert Geeraert
Robert Geeraert is licentiaat psychologie, opvoedkunde en gezondheidszorg voor ouderen. Hij was raadgever ouderenzorg en thuiszorg van ministers Mieke Vogels en Adelheid Byttebier, directeur van de Vlaamse Vereniging voor Diensten Gezinszorg (VVDG) en directeur van een woonzorgcentrum. Robert is de oprichter van het eerste palliatief supportteam in een woonzorgcentrum en heeft relevante beroepservaring opgedaan in zowel de bijzondere jeugdzorg, de gerontopsychiatrie als in de sector voor personen met een beperking. Robert is auteur editor van  "Trots op onze ouderenzorg", "Naar een geïntegreerde zorg: ouderen met geestelijke gezondheidsproblemen", "Levensmoeheid bij ouderen" en "Corona: een momentum voor de woonzorgcentra". Hij is momenteel actief in de palliatieve zorg, levenseindezorg en als consulent woonzorg.

Datum & Tijd
donderdag 26 september 2024
10:00 13:00 (Europe/Brussels)
Locatie

POLITEIA NV/SA

Keizerslaan 34
1000 Brussel
België
+32 2 289 26 10
info@politeia.be
routebeschrijving​
Organisator

POLITEIA NV/SA

+32 2 289 26 10
info@politeia.be

DELEN
Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.