Seminarie: Omgaan met levensmoeheid in een woonzorgcentrum

Inschrijving voor Seminarie: Omgaan met levensmoeheid in een woonzorgcentrum | Inclusief publicatie
149,00 € 123.14 EUR
(Inclusief BTW) Q

Samenvatting

“Ik hoop dat ik niet meer wakker word.” “Wat zit ik hier nog te doen?” “Het is genoeg geweest, mijn lichaam is op.” “Het zou beter zijn voor iedereen dat ik dood zou zijn.” “Mijn leven heeft geen zin meer, iedereen van mijn leeftijd is weg.” “Als je niet meer van tel bent, wat is er dan nog over?” Ook in goed functionerende woonzorgcentra zijn er steeds meer ouderen die de dood als uitweg kiezen boven een leven dat te weinig kwaliteit biedt.

In deze workshop gaan de deelnemers op basis van casuïstiek na:

  • hoe ze levensmoeheid kunnen vermijden;
  • hoe levensmoeheid vroegtijdig kan gedetecteerd worden;
  • welke factoren levensmoeheid kunnen veroorzaken;
  • hoe levensmoeheid kan geremedieerd worden;
  • wat er kan wanneer er geen behandeling mogelijk of gewenst is.


Deze opleiding is bestemd voor:

Directies, woonzorgcoördinatoren, hoofdverpleegkundigen, psychologen, sociaal werkers, begeleiders wonen en leven, ergotherapeuten, kinesitherapeuten, kwaliteitscoördinatoren, spiritueel begeleiders. 


Over de spreker:

Robert Geeraert is licentiaat psychologie, opvoedkunde en gezondheidszorg voor ouderen. Hij was raadgever ouderenzorg en thuiszorg van ministers Mieke Vogels en Adelheid Byttebier, directeur van de Vlaamse Vereniging voor Diensten Gezinszorg (VVDG) en directeur van een woonzorgcentrum. Robert is de oprichter van het eerste palliatief supportteam in een woonzorgcentrum en heeft relevante beroepservaring opgedaan in zowel de bijzondere jeugdzorg, de gerontopsychiatrie als in de sector voor personen met een beperking. Robert is auteur editor van  "Trots op onze ouderenzorg", "Naar een geïntegreerde zorg: ouderen met geestelijke gezondheidsproblemen", "Levensmoeheid bij ouderen" en "Corona: een momentum voor de woonzorgcentra". Hij is momenteel actief in de palliatieve zorg, levenseindezorg en als consulent woonzorg.

Datum & Tijd
donderdag 19 september 2024
10:00 13:00 (Europe/Brussels)
Locatie

POLITEIA NV/SA

Keizerslaan 34
1000 Brussel
België
+32 2 289 26 10
info@politeia.be
routebeschrijving​
Organisator

POLITEIA NV/SA

+32 2 289 26 10
info@politeia.be

DELEN
Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.