Seminarie: Veiligheidsscreenings: De politie als supplier, producent en afnemer van veiligheidsmachtigingen, -attesten en -adviezen

Inschrijving voor Seminarie: Veiligheidsscreenings: De politie als supplier, producent en afnemer van veiligheidsmachtigingen, -attesten en -adviezen
155,00 € 128.1 EUR
(Inclusief BTW) Q
Samenvatting

De Classificatiewet van 11 december 1998, die twee verschillende screenings in het leven heeft geroepen (m.n. de veiligheidsonderzoeken en de veiligheidsverificaties), is het laatste jaar ingrijpend gewijzigd. Daarbij valt op dat er een veel grotere rol is weggelegd voor zowel de Federale als de Lokale Politie. Deze diensten zijn niet alleen leverancier van informatie die bij die screenings een cruciale rol speelt. Soms treden ze ook op als producent van reglementaire kaders om een bepaalde toelating attest- of adviesafhankelijk te maken, of van individuele veiligheidsattesten en -adviezen. Maar evengoed zijn ze (tegelijk of alleen) klant van die producten.

In dit seminarie worden elk van die rollen in detail besproken, zodat het duidelijk wordt welke info de politie moet of mag meedelen aan andere screeningsdiensten, hoe bepaalde gevoelige gegevens kunnen worden afgeschermd, in welke gevallen de politie screenings kan aanvragen voor de toegang tot haar eigen lokalen of evenementen, welke (beroeps)procedures er in die gevallen gelden en in welke mate de politie hierbij betrokken wordt, enz.


Erkend als baremische opleiding. Erkend door IGO.


Deze opleiding is bestemd voor:

Politie en magistraten


Over de spreker(s):

Wauter Van Laethem
Wauter Van Laethem  is hoofdjurist bij het Vast Comité van toezicht op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Hij publiceert regelmatig juridische bijdragen over de werking van de inlichtingendiensten in het algemeen en over veiligheidsscreenings in het bijzonder. Daarin combineert hij steevast zijn juridische kennis met een rijke praktijkervaring.

Datum & Tijd
vrijdag 18 oktober 2024
13:30 17:00 (Europe/Brussels)
Locatie

Kamp C

Britselaan 20
2260 Westerlo
België
--Kamp C--
routebeschrijving​
Organisator

POLITEIA NV/SA

+32 2 289 26 12
events@politeia.be

DELEN
Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.