Webinar: Duurzaam en zinvol digitaliseren op school

Inschrijving voor Webinar: Duurzaam en zinvol digitaliseren op school
149,00 € 123.14 EUR
(Inclusief BTW) Q

Samenvatting

Digitalisering van het onderwijs is al langer een belangrijk thema binnen scholen. Door het Digisprong-beleid is dit echter in een spoedversnelling geraakt, waardoor scholen zich genoodzaakt voelden op korte termijn beslissingen te nemen over digitaliseringsconcepten en -strategieën. Hoewel dit zeker mogelijkheden en opportuniteiten met zich meebracht, zorgde dit ook voor veel vragen en bezorgdheden die vandaag de dag nog steeds prominent zijn. 

Hoe moeten we als school digitaliseren? Wat houdt ‘goed’ digitaliseren in? Hoe maken we een keuze over hardware en software? Welke pedagogische implicaties zijn er verbonden aan digitalisering? In dit Webinar introduceren we het ‘SMASCH’-onderzoeksproject dat samen met Duitse en Vlaamse scholen aan de slag is gegaan met precies deze vragen. We bespreken het concept ‘digitaliteit’ als alternatief om duurzaam na te denken over pedagogisch zinvolle digitaliseringsprocessen binnen scholen en we lichten enkele initiatieven toe die ertoe kunnen bijdragen kritisch na te denken over digitale technologie in de school.


Deze opleiding is bestemd voor:

Onderwijs


Over de sprekers:

Toon Tierens is doctoraatsonderzoeker aan de KU Leuven binnen het onderzoekscentrum voor Methodologie van het Pedagogisch Onderzoek. Binnen zijn doctoraat voert hij kwalitatief onderzoek naar de pedagogische gevolgen van de introductie van digitale technologie in scholen en hoe hierdoor bepaalde veranderingsprocessen ontstaan. Daarbovenop werkt hij ook samen met scholen rond de ontwikkeling van duurzame en pedagogische zinvolle digitaliseringsprocessen.

Mathias Decuypere is professor in de Pedagogische Wetenschappen aan de KU Leuven en de Pädagogische Hochschule Zurich. Zijn onderzoeksinteresse kan geplaatst worden binnen het brede domein van digitalisering van onderwijs. Meer specifiek ligt zijn focus op de werkzaamheid van digitale technologie in concrete onderwijspraktijken, waar hij zich richt op de vraag wat digitale technologie mogelijk maakt in het onderwijs, maar ook wat het onmogelijk maakt.


Datum & Tijd
woensdag 9 oktober 2024
09:00 11:00 (Europe/Brussels)
Locatie

Microsoft Teams

--Microsoft Teams--
--Microsoft Teams--
routebeschrijving​
Organisator

POLITEIA NV/SA

+32 2 289 26 10
info@politeia.be

DELEN
Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.