Webinar: Werken aan diversiteit op school

Inschrijving voor Webinar: Werken aan diversiteit op school
149,00 € 123.14 EUR
(Inclusief BTW) Q

Samenvatting

Diversiteitsresponsief werken op school gaat verder dan alleen het herkennen van diversiteit in schoolteams. Het omvat een actieve en inclusieve benadering om onderwijs te bieden dat aansluit bij de diverse behoeften van leerlingen en medewerkers. Tijdens dit webinar verkennen we praktische strategieën en benaderingen om een inclusieve en responsieve leeromgeving te creëren waarin alle leerlingen en teamleden zich gewaardeerd en ondersteund voelen.


Deze opleiding is bestemd voor:

Onderwijs


Over de spreker:

Elke Emmers is professor aan de Universiteit Hasselt (UHasselt), gespecialiseerd in inclusief onderwijs en diversiteit. Ze is betrokken bij verschillende onderzoeksprojecten en begeleidt meerdere PhD studenten. Enkele van haar onderzoeksinitiatieven zijn gericht het creëren van inclusieve leeromgevingen zowel online als offline in het (hoger) onderwijs. 

Professor Emmers coördineert en doceert ook verschillende opleidingsonderdelen binnen de school voor educatieve studies aan de UHasselt, zowel binnen de educatieve masters en is coordinator van de nieuwe master basisonderwijs.  Naast haar rol als onderzoeker en docent is professor Emmers auteur van boeken op het gebied van onderwijs: "diversiteit in het hoger onderwijs" en "inclusief onderwijs in 7 tinten grijs", waarin de thema's diversiteit en inclusief onderwijs uitgebreid worden verkend. 

Datum & Tijd
dinsdag 8 oktober 2024
10:00 12:00 (Europe/Brussels)
Locatie

Microsoft Teams

--Microsoft Teams--
--Microsoft Teams--
routebeschrijving​
Organisator

POLITEIA NV/SA

+32 2 289 26 10
info@politeia.be

DELEN
Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.