Menu

Oproep rechtenvrije kinderliedjes

Sinds oktober 1999 ontvangen artiesten en muziekproducenten een billijke vergoeding voor het publieke gebruik dat derden maken van hun muziekrepertoire. Sabam int die auteursrechten. Dat geldt ook voor de muziek die gebruikt wordt in de kinderopvang.

04-08-2019 -

Voor de bepaling van de vergoeding is er een onderscheid tussen muziek in de ruimtes toegankelijk voor de kinderen en in de ruimtes alleen toegankelijk voor het personeel. Wanneer in een opvangvoorziening muziek gespeeld wordt in de ruimtes waar de kinderen zijn, moet hiervoor in principe een vergoeding betaald worden. Voor de muziek die gebruikt wordt in de gezinsopvang, waarbij in de privéwoning kinderen opgevangen worden, moeten geen auteursrechten betaald worden, op voorwaarde dat het gaat om maximum twee samenwerkende zelfstandigen.

Rechtenvrije liedjesbundel

Politeia werkt, in opdracht van Infano vzw, aan een liedjesbundel met rechtenvrije kinderliedjes. Zo kunt u op elk moment de muziek door de boxen van de kinderopvang laten galmen, zonder u zorgen te moeten maken over de billijke vergoeding. Het wordt een liedjesbundel met de teksten, leuke vertelplaten en de noten erbij. Bovendien zorgen wij voor een digitale omgeving, waarin u alle liedjes kan afspelen.

Suggesties

Heeft u nog een suggestie voor een liedje dat we zeker niet mogen vergeten op te nemen in deze bundel? Laat het ons dan zeker weten! (tine.mous@politeia.be)

Infano

Ook interessant

Zorg & welzijn

Babykunde (met posters)

Expertisecentrum Pedagogische Ondersteuning op School en Kinderopvang
Monique van Boom

Bestel uw printeditie

Geestelijke gezondheidszorg, Ouderen- en thuiszorg, Welzijn

18 Sep

Opleiding: Een begrijpelijk zicht op Lewy body dementie

Locatie: Uitgeverij Politeia, Keizerslaan 34, 1000 Brussel

Prijs: € 85

Schrijf u in

Zorg & welzijn

Verhaal om de hoek

Bart De Nil

Bestel uw printeditie

Zorg & welzijn

CLEVER doelen bepalen in de eerste lijn

Patricia De Vriendt
Vanessa Gauwe
Dominique Van de Velde

Bestel uw printeditie

Zorg & welzijn

RePLAY Draaikalender

Bestel uw printeditie