Menu

Evalueren in de lagere school: de Toetswijzer helpt u werken aan kwaliteit

De Toetswijzer voor de lagere school biedt leerkrachten een welgekomen ondersteuning bij de samenstelling en kwaliteitsbewaking van hun toetsen, van het eerste tot het zesde leerjaar.

03-09-2020 -

De Toetswijzer is niet methodegebonden en bestaat uit twee aan elkaar gelinkte producten, namelijk een website en een verzamelkaft. Op dit moment is de Toetswijzer verkrijgbaar voor de domeinen meetkunde, historische tijd, lezen en taalbeschouwing. Via een abonnementsformule ontvangt de school ook de volgende domeinen die worden uitgewerkt.

De gelijknamige website bevat een ruim en divers aanbod aan toetsvragen: open en gesloten vragen, praktische proeven en pen- en papier toetsen, beeldvragen en meerkeuzevragen. De kaft bevat de correctiesleutels en instructiebladendidactische suggesties en een voorstel van aanpak.

Door deze toetsen af te nemen krijgt de school een breder beeld over haar werking. Het aanbod in de Toetswijzer is rijk. U kunt zelf kiezen hoe u dit materiaal gebruikt, aansluitend bij de specifieke noden op uw school of van een groep leerlingen.

Als school heeft u zelf de regie in handen over het kwaliteitsbeleid dat u voert. De Toetswijzer werd ontwikkeld om u daarbij te ondersteunen. OVSG werkte hiervoor samen met de intercommunales IOK en IGEAN en scholengroep GORK.

Meer informatie of bestellen? Check Toetswijzer voor de lagere school

Ook interessant

Onderwijs

Co-teaching op school

Marijn Vandevelde

Bestel

Onderwijs

Leerplan Muzische vorming GO!

Bestel

Onderwijs

Leerplan Media GO!

Bestel

Onderwijs

Leerplan Wereldoriƫntatie GO!

Bestel

Onderwijs

Leerplan LO GO!

Bestel

Onderwijs

Leerplan Frans GO!

Bestel