Menu

Oproep! Deel uw praktijken over intergenerationeel samenwerken

Bent u als woonzorgcentrum of school bezig met de uitrol van een generatie-overschrijdend project, laat het ons dan weten. Dan kunnen wij dit initiatief mee opnemen in onze gids.

20-05-2019 -

Bekijk hier de volledige reportage over de Rusthuisklas.

In de zorgwedstrijd In4care ‘Zorgvinding 2018’ won een origineel intergenerationeel initiatief: de Rusthuisklas. Het is een prachtig intergenerationeel project in Vinkt, waarbij oudere bewoners uit een woonzorgcentrum samen les volgen met leerlingen uit het zesde leerjaar. 

Om zowel de zorg- als de onderwijssector te informeren over de voordelen en de opportuniteiten van het samenbrengen van verschillende generaties, publiceert Politeia in het najaar een inspiratiegids vol concrete initiatieven. We doen dat in samenwerking met het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen.

We willen met de gids zowel scholen, kinderdagverblijven als ouderenvoorzieningen zin doen krijgen om aan de slag te gaan met intergenerationeel samenwerken.

Bent u als woonzorgcentrum of school al bezig met de uitrol van een generatie-overschrijdend project, laat het ons dan zeker weten. Dan kunnen wij dit initiatief mee opnemen in onze gids. Vul daarvoor deze praktische vragenlijst in!

Deel uw ervaring met anderen en overtuig wie nog twijfelt aan intergenerationeel samenwerken!

Expertisecentrum Dementie Vlaanderen

Ook interessant

Onderwijs, Zorg & welzijn

Omgaan met suïcide op school | pakket van 5

Bestel uw printeditie

Kinderopvang

26 Jun

Webinar: Sociale Media in de kinderopvang

Locatie: Zoom.us

Prijs: € 75

Schrijf u in

Zorg & welzijn

Meer buiten - cahierreeks Kinderopvang

Tina Schuddinck

Bestel uw printeditie

Zorg & welzijn

Mijn rug en ik

Hans Crampe

Bestel uw printeditie

Zorg & welzijn

Tijd voor agressiebeleid

Bestel uw printeditie