Menu

60 nieuwe opleidingen in academies deeltijds kunstonderwijs

Banjo, musical, jazzdans, urban dance, graffiti of regisseur: nieuwe mogelijkheden zat in het nieuwe schooljaar.

27-08-2019 -

Vlaanderen kent een lange traditie van kwaliteitsvol deeltijds kunstonderwijs. De academies zijn vaak het creatieve en kunstminnende hart van steden en gemeenten. Jongeren en volwassenen krijgen er niet alleen artistieke competenties mee, maar ook een creatieve en originele manier van denken en in het leven staan. 

Maar liefst 200.000 jongeren en volwassenen volgen les in de 168 academies van ons Vlaamse deeltijds kunstonderwijs.

De nieuwe programmaties voor het schooljaar 2019-2020 zijn intussen goedgekeurd. Zeven academies bieden volgend schooljaar een domein overschrijdende initiatie aan. Op die manier kunnen kinderen alle domeinen proberen: dans, beeldende kunst, muziek en woordkunst – drama. 

Daarnaast zijn er heel wat academies die een opvallende opleiding aanbieden. Nieuwe opleidingen zoals graffiti-street-art, regisseur, schrijver of kleinkunst worden op verschillende plaatsen aan het aanbod toegevoegd.

Ook in dans- en muziekopleidingen gaat een nieuwe wereld open: jazzdans, urban en hedendaagse dans zijn maar enkele van de mogelijkheden. Dirigent vocale muziek, dirigent instrumentale muziek, oude muziek, banjo, musical en zelfs doedelzak: het spreekt soms tot de verbeelding, maar het wordt in verschillende academies in Vlaanderen mogelijk om zo’n opleiding te volgen.

Bij de organisatie van dat deeltijds kunstonderwijs komt heel wat kijken. Daarom ontwikkelde OVSG een compleet naslagwerk en praktijkgericht handboek. U vindt hierin heldere en praktijkgerichte informatie over de wet- en regelgeving voor het deeltijds kunstonderwijs. 

Bron: hildecrevits.be

Ook interessant

Onderwijs

Naar een veilige school

Bestel uw printeditie

Onderwijs

Armoede op school

Frie Van Camp
John Maes

Bestel uw printeditie

Onderwijs

Leerkrachten en hun loopbaan

Luc De Man
Willy Steensels

Bestel uw printeditie

Onderwijs, Zorg & welzijn

Omgaan met suïcide op school | pakket van 5

Bestel uw printeditie

Lager onderwijs

06 Mar

Opleiding: Verhoog je veerkracht, voorkom burn-out: Vitamines voor Teamzorg

Locatie: ’t Borrelhuis, Witte Nonnenstraat 28, 3500 Hasselt

Prijs: € 99

Schrijf u in