Menu

Sollicitatiemoe: waaraan herken je deze fase?

Er zijn een aantal kenmerken waaraan je mensen die zich in deze toestand bevinden, kunt herkennen.

22-01-2020 - door Catherine Ruys, Wim Coppieters

Externe factoren: er zijn vooreerst externe factoren die ervoor zorgen dat je sollicitatiemoe wordt. Als je ervaart dat je zoektocht weinig of niet voldoende resultaat heeft, als snelle reacties vaak ontbreken of – en dat gebeurt heel vaak – omdat je soms zelfs totaal geen reactie van de werkgever ontvangt en dus elke informatie moet ontberen.

Deze gebeurtenissen kunnen je het gevoel geven dat je niet au sérieux genomen wordt. Bovendien kan de druk van je omgeving hierin een rol spelen. Misschien geven derden hun ongevraagde meningen die jou telkens weer een gevoel van mislukkig geven. Sowieso ervaren veel sollicitanten de nadelen van het ontbreken van werkmotieven. Door het verlies van betekenis, dagritme en waardering daalt je energieniveau, waardoor je op den duur misschien zelf de fut niet meer hebt om zaken te ondernemen.

Je kan in een vicieuze cirkel terechtkomen: je zet je minder in en dus boek je ook minder resultaten. De positieve effecten van werk hebben moeten missen is sowieso al lastig. Toch kan je ook hier nuanceren, nagaan wat je er precies lastig aan vindt. Dat ontdekken kan een eerste stap zijn.

Interne factoren: er zijn ook interne factoren die sollicitatiemoeheid kunnen doen ontstaan. Eén ervan kan je ontdekken door na te gaan hoe graag je eigenlijk de dingen doet die bij het solliciteren horen. Wanneer je merkt dat je te veel dingen doet die je niet graag doet, kan je je twee vragen stellen:

1) Ben je goed in deze handelingen? Maar je doet ze alleszins niet graag - dan is het eigenlijk contraproductief om een job te zoeken waarin deze handelingen belangrijk zijn. Denk aan: sollicitaties opvolgen, telefoneren, organiseren,...

2) Ben je niet goed in deze handelingen? Dan is het twee keer ongeluk, want dan moet je deze zaken doen tijdens het solliciteren die je niet goed kan én die je niet graag doet. Dat zorgt voor een hoge drempel om daadwerkelijk energie te steken in je zoektocht.

Hoe kan je ervoor zorgen dat je loopbaanspieren soepel en getraind, maar niet verzuurd raken? Check of download hier vrij onze checklist en analysevragen
Meer informatie? Check onze publicatie Job zoeken: check 

Ook interessant

Personeel

Feedback geven en ontvangen

Ann Moreels

Bestel

Personeel

Meer bereiken? Dan doe je het beter anders!

Elke Panis
Jos Vanoppen

Bestel

Personeel

Het jungle-effect van de crisis

Nele Verrezen

Bestel