Menu

Hoe maak je je nieuwsbrief mobiel toegankelijk?

Je nieuwsbrief zal, afhankelijk van je doelpubliek, soms vaker mobiel gelezen worden dan op een computer. Hoe stem je je nieuwsbrief ook af op je mobiele lezer?

22-01-2020 - door Kristof D'hanens

1. Zorg voor een responsive design

Zo goed als alle mailprogramma’s bieden sjablonen aan die automatisch responsive zijn. Dat betekent dat ze zich automatisch aanpassen aan mobiele toestellen. Een tekst die naast een foto staat, komt zo automatisch onder de foto te staan op mobiel. Check dat dus eerst in het programma dat jij gebruikt.

2. Pas de lettergrootte aan

Als je nieuwsbriefprogramma het toelaat, kun je je lettertype het best twee of drie punten groter instellen dan voor de computerversie. Dit is afhankelijk van het lettertype dat je gebruikt, dus beslis om esthetische redenen gerust zelf hoeveel groter je het zet.

3. Kies voor knoppen in plaats van links

Een actieknop is gemakkelijker om aan te klikken met je vinger dan een woord waar een link achter zit. Zeker in een mailing is het dus aan te raden om duidelijke knoppen te gebruiken. In een nieuwsbrief is dat niet altijd mogelijk (denk aan een lijstje met activiteiten).

4. Steek links achter je foto’s

Op een smartphone hebben we nog meer dan op een computer de neiging om op foto’s te klikken. Steek je link dus zeker ook achter de foto die bij elk blokje hoort.

5. Voeg extra witruimte in onderaan je nieuwsbrief

Wat extra witruimte onderaan je nieuwsbrief kan ook wonderen doen. Daardoor kun je in je nieuwsbrief net iets verder doorscrollen, waardoor je de actieknop die onderaan in je nieuwsbrief staat iets meer in het midden komt te staan.

Meer informatie? Check onze publicatie Digitale nieuwsbrieven.

Ook interessant

Communicatie & informatie

Allemaal digitaal?

Ilse Mariƫn
Sara Van Damme

Bestel

Communicatie & informatie

Visuele identiteit in 10 stappen

Christophe Ruys

Bestel

Communicatie & informatie

Sociale media

Jan Van Hee

Bestel

Communicatie & informatie

Reputatiemanagement

Geert Stox
Machteld Weyts

Bestel

Communicatie & informatie

Klare taal

Gonnie Put

Bestel

Communicatie & informatie

De interactieve overheid

Bart Noels

Bestel