Menu

Bang om je job te verliezen? Overweeg loopbaancheques

Schrik om je werk te verliezen? Neem dan vandaag nog je voorzorgen en bestel tijdig je loopbaancheques. Eens je werkloos bent, heb je immers geen recht meer op loopbaancheques. Check hier de goede raad van onze HR-experts.

13-05-2020 - door Catherine Ruys, Wim Coppieters

Lezersvraag: "Door de pandemie Covid19 vrees ik dat er een reorganisatie op til is. Ik vraag me af wat ik naast mijn activiteit als receptioniste op dit moment kan doen?"

De gevolgen van het coronavirus voor de Belgische bedrijven worden meer en meer voelbaar. Niet verwonderlijk dus dat jullie zich zorgen maken over je job. Volgens een bevraging in opdracht van Het Nieuwsblad vreest één op acht Belgen tussen 25 en 54 jaar zijn job kwijt te geraken door de gevolgen van de Coronacrisis. Ben jij ook bang om je job kwijt te geraken? Online vind je veel goede raad, maar wij hebben een meer praktische tip die nog onbekend is: bestel tijdig je loopbaancheques.

Loopbaanbegeleiding is een individuele vorm van begeleiding waarbij je met een loopbaancoach jouw specifieke werksituatie onder de loep neemt en bekijkt welke mogelijkheden je hebt om je werksituatie te veranderen of te verbeteren. Maar: eens je werkloos bent, heb je wel geen recht meer op loopbaancheques.

Een loopbaancheque blijft 3 maanden geldig om op te starten. Eens je opgestart bent, heb je één jaar de tijd om de vier uur te doorlopen. Werk en woon je in Vlaanderen en heb je meer dan zeven jaar werkervaring, dan heb je recht op een loopbaancheque. Je kan deze bestellen via www.vdab.be/loopbaancheques.

Deze vraag is één van de vele behandelde topics op de blog van onze experts Wim Coppieters en Catherine Ruys. 

Meer informatie? Check dan onze publicatie Job zoeken: check

Ook interessant

Personeel

Job zoeken: check

Catherine Ruys
Wim Coppieters

Bestel

Personeel

Burn-Out en Leiderschap

Sonja Reckers

Bestel

Personeel

De kracht van zelfsturende teams

Daan Sorgeloos
Guido Maes
Toon Torbeyns
Carla Arp

Bestel

Personeel

Gekonkelfoes in organisaties

Nele Verrezen

Bestel

Personeel

Werken met de SWOT-analyse - 3de editie

Simonne Vermeylen

Bestel

Personeel

Beïnvloeden van het proces van kwaliteitsmanagement | 2de editie

Theo Wijnen

Bestel