Menu

Intergenerationeel leren: maak kennis met het project Skippy

Ouderen denken vaak over jongeren als ‘de jeugd van tegenwoordig’ of ‘die jeugd heeft geen manieren meer’. Jongeren op hun beurt associëren ouderen vaak met saaiheid en vervelende verhalen over vroeger en hoe goed het toen wel niet was. Toch zouden beide generaties veel van elkaar kunnen leren. Maak kennis met het project Skippy!

14-07-2021 -

Professionals in de ouderenzorg en leerkrachten, mensen die met beide leeftijdsgroepen nauw samenwerken, zijn vaak de pioniers om aan te kaarten hoe jammer het wel niet is dat deze generaties zo weinig met elkaar in contact komen. Vanuit de idee dat jong en oud er baat bij hebben om elkaar te ontmoeten, ontstaan er in Vlaanderen en Brussel initiatieven die getuigen van veel creativiteit en inventiviteit. Bij de bouw van een nieuw woonzorgcentrum ontstond bijvoorbeeld het idee om een kinderopvang te integreren zodat jong en oud heel dicht bij elkaar leven. En een feest in een woonzorgcentrum bleek de ideale gelegenheid om het kinderkoor uit te nodigen.

Die intuïtie is prima. Verschillende organisaties en overheden ondersteunen die initiatieven. De projecten en programma’s zorgen voor fijne contacten en verbinden mensen, generaties en organisaties. Hun maatschappelijk nut staat als een paal boven water.

Maak hier uitgebreid kennis met het project Skippy, een samenwerking van het woonzorgcentrum Samen vzw en de buurt Wakken in Dentergem.

Nog meer inspiratie nodig? Check dan onze publicatie Samen verbindt. Ze staat vol informatie over de nieuwste intergenerationele samenwerkingen.

Ook interessant

Zorg & welzijn

Vergeten dat je vergeet

Bart Schepers
Dr. Dirk Liessens

Bestel

Zorg & welzijn

Groen, je mentale boost

Herman Vereycken
Tamara van Reijen

Bestel

Zorg & welzijn

't Klikt

Maite Mallentjer

Bestel

Zorg & welzijn

Het Rijk der Spelen

Ann Steverlynck
Simon Wemel

Bestel

Zorg & welzijn

Bewegen tijdens en na kanker

Marie Crabbé
Vicky Van Stappen
Ine De Clerck
Dimitri Vrancken

Bestel

Zorg & welzijn

Voed je brein

Yves Meersman

Bestel