Menu

Steunpunt voor Onderwijsonderzoek: boekvoorstelling

Het Steunpunt voor Onderwijsonderzoek (SONO) stelt op donderdag 4 februari 2021 om 10.00 uur via een online event haar publicatie voor. Het is een bundeling van de recentste studies van het Steunpunt die in 2020 werden afgerond.

15-01-2021 -

De publicatie Verschillen in onderwijs is een bundeling van diverse studies van de veertien onderzoekslijnen die SONO omvat. De centrale vraag is telkens hoe we moeten omgaan met de vele verschillen in ons onderwijs.

De studies zijn gegroepeerd in vier delen: schoolloopbanen van leerlingenschoolbeleid ten aanzien van leerlingenschoolbeleid tegenover leerkrachten en de organisatie van het onderwijs. In de vier delen komen uiteenlopende verschillen naar voren: verschillen tussen leerlingen, verschillen tussen leerkrachten en verschillen tussen scholen. 

De boekvoorstelling bestaat concreet uit een panelgesprek met enkele van de auteurs: Geert Devos, Dieter Verhaest, Elke Struyf, Melissa Tuytens en Mike Smet. Moderator Jan ’t Sas verkent de centrale thema’s van het boek en de belangrijke vragen en beleidsuitdagingen die de studies naar voor brengen.

De voorstelling van het boek is tegelijk ook de afsluiting van SONO. Gedurende vier jaar werkten onderzoekers van de UGent, KU Leuven, UAntwerpen, VUB en de Arteveldehogeschool samen aan een onderzoeksprogramma dat parallel liep met de beleidsagenda van de Vlaamse onderwijsoverheid.

U kunt zich registreren voor de boekvoorstelling via dit formulier. U ontvangt dan later een deelnemerslink voor het online-event.

Meer informatie? Check onze publicatie Verschillen in onderwijs.

Ook interessant

Onderwijs

Muzische vorming breed evalueren

Bestel

Onderwijs

Iedereen telt

Luc De Man
Marc Van den Brande

Bestel

Onderwijs, Personeel, Politie & veiligheid

Een job bij de politie | 7de editie (het oude: ik word politie-inspecteur)

Bart De Cocker
Fanny De Maeght
Kevin De Vlieger
Nathalie Adam

Bestel

Onderwijs

De toekomst van het onderwijs aan jonge kinderen

Bestel

Onderwijs

Gemeentelijk onderwijs: verzelfstandigen en samenwerken

Jurgen Bal

Bestel

Onderwijs

Zeg het maar

Vera Van de Velde

Bestel