Menu

Brochures: Maak palliatieve zorg en levenseinde bespreekbaar

De palliatieve zorg in Vlaanderen en Brussel behoort tot de wereldtop. Nochtans is ze nog onvoldoende gekend, vooral bij de bevolking, maar ook bij veel zorgverleners. Onze nieuwe brochures helpen gemeenten en organisaties op weg om mensen die met een ongeneeslijke aandoening te maken krijgen, grondig én objectief te informeren.

23-08-2021 -

De palliatieve zorg in Vlaanderen en Brussel behoort tot de wereldtop.

Nochtans is ze nog onvoldoende gekend, vooral bij de bevolking, maar ook bij sommige zorgverleners. Hierdoor wordt palliatieve zorg nog te laat of zelfs nooit ingeroepen. Ook omdat bij velen onder ons palliatief enkel gelijk staat met sterven en dood. Terwijl palliatieve zorg ook kan wanneer je ongeneeslijk bent maar nog veel jaren te leven hebt.

Daardoor bestaat er nog veel te veel vermijdbare ellende. Deze problematiek werd uitvergroot door de corona-crisis en bevestigd door ‘Het Palliatief debat’ van Kom op tegen Kanker dat aandringt op handelen.

Daarom lanceren we deze praktische brochure, die focust op alle mogelijkheden van palliatieve zorg en ook wat kan bij het levenseinde. In de brochure staat ook een link naar alle wettelijke wilsverklaringen en hoe je een moeilijk gesprek kan voeren. Deze brochure helpt iedere gemeente en organisatie op weg om mensen die met een ongeneeslijke aandoening te maken krijgen, grondig én objectief te informeren.

De brochure is een initiatief van Actie Palliatieve Zorg en uitgeverij Politeia. Actie Palliatieve Zorg is een initiatief van een aantal netwerken palliatieve zorg, gesteund door LEIF.

Bekijk hier digitaal het magazine

Brochures bestellen?

Elke gemeente of organisatie kan bij Politeia "gepersonaliseerde" magazines aankopen. Dit betekent dat het standaard magazine telkens aangepast wordt met het logo van uw organisatie, een voorwoord van uw schepen of directeur, verhalen uit uw eigen gemeente, specifieke informatie en contactgegevens, enzovoort.

Om brochures te bestellen of voor meer informatie over de prijzen, kunt u een bericht sturen naar uitgever tine.mous@politeia.be. Bestellingen moeten ten laatste op vrijdag 15 oktober 2021 doorgegeven worden.

Ook interessant

Zorg & welzijn

Buitenslapen - cahierreeks Kinderopvang

Bestel

Zorg & welzijn

Fijne SOFA-momenten (map)

Katrien Peeters
Liesbet Van Vlasselaer

Bestel

Zorg & welzijn

Dementie: van begrijpen naar begeleiden

Expertisecentrum Dementie

Bestel

Zorg & welzijn

Handboek integrale jeugdhulp (15) - Jeugdhulp in tijden van corona

Karel De Vos
Hans Grymonprez
Kerger Denoix
Griet Roets
Rudi Roose
Pieter Verstraete

Bestel

Zorg & welzijn

Een nieuw paar ogen

Giselinde Bracke
Ine Hostyn
Ann Steverlynck
Sofie Verschaeve

Bestel

Zorg & welzijn

Therapeutische tuinen

Terra-Therapeutica

Bestel