Menu

Wanneer post je het best berichten op sociale media?

Een statusupdate als ‘Kijk eens aan wat onze schatten vandaag geknutseld hebben’, vergezeld van een paar goede foto’s, werkt ‘s avonds beter dan overdag. Niet alle ouders hebben tijdens de werkuren immers toegang tot Facebook.

23-08-2021 - door Kristof D'hanens

Het is een cruciale vraag, waar helaas geen eenduidig antwoord op is. Geloof in elk geval nooit de tips die op het internet ronddwalen en die je aanraden om op Instagram op dinsdag om 10u15 te posten en op Facebook om 14u45.

Het ene bericht is het andere ook niet. Een dringende dienstmededeling stuur je uiteraard meteen uit, terwijl een fotoalbum niet onmiddellijk online hoeft.

Terwijl je aan het werk bent, gaat je aandacht in de eerste plaats uiteraard naar de kinderen uit. Zo kun je tijdens de activiteiten bijvoorbeeld foto’s nemen, maar die inplannen zodat ze pas ’s avonds verschijnen, wanneer de ouders (en hun kinderen) thuis zijn. De belangrijkste richtlijn die we kunnen meegeven is: plan niet-dringende berichten in voor wanneer je doelpubliek er tijd voor heeft.

Een statusupdate als ‘Kijk eens aan wat onze schatten vandaag geknutseld hebben’, vergezeld van een paar goede foto’s, werkt ‘s avonds wellicht zelfs beter dan overdag. Niet alle ouders hebben tijdens de werkuren immers toegang tot Facebook.

Facebook en Instagram houden voor jou bij wanneer je volgers het vaakst actief zijn. Daar kun je veel uit leren om de tijdstippen te bepalen waarop je best je berichten inplant.

Facebook

In de statistieken van je Facebookpagina kun je te weten komen wanneer de fans van jouw specifieke pagina het vaakst online zijn op Facebook. Let op: als je een persoonlijk Facebookprofiel gebruikt, heb je deze statistieken niet. Enkel bedrijfspagina’s hebben deze optie.

Instagram

Ook bij Instagram heb je alleen maar statistieken als je een bedrijfsprofiel hebt. Ga daarvoor naar de instellingen > statistieken en klik door op ‘doelgroep’. Je vindt er gegevens over leeftijd, locatie en geslacht, maar ook over de tijdstippen waarop je volgers online zijn. Vanaf 100 volgers zijn die gegevens beschikbaar.

Meer informatie? Check onze publicatie Sociale media in de kinderopvang

Ook interessant

Zorg & welzijn

Buitenslapen - cahierreeks Kinderopvang

Bestel

Zorg & welzijn

Fijne SOFA-momenten (map)

Katrien Peeters
Liesbet Van Vlasselaer

Bestel

Zorg & welzijn

Dementie: van begrijpen naar begeleiden

Expertisecentrum Dementie

Bestel

Zorg & welzijn

Handboek integrale jeugdhulp (15) - Jeugdhulp in tijden van corona

Karel De Vos
Hans Grymonprez
Kerger Denoix
Griet Roets
Rudi Roose
Pieter Verstraete

Bestel

Zorg & welzijn

Een nieuw paar ogen

Giselinde Bracke
Ine Hostyn
Ann Steverlynck
Sofie Verschaeve

Bestel

Zorg & welzijn

Therapeutische tuinen

Terra-Therapeutica

Bestel