Menu

Werelddag Dementie: een nieuw dementieplan

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke heeft ter gelegenheid van Wereld Alzheimer Dag op 21 september een nieuw dementieplan klaar. Het plan wil mensen met dementie en hun mantelzorgers ondersteunen, zodat ze niet het gevoel hebben dat ze er alleen voor staan.

23-09-2021 -

Jurn Verschraegen van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen gaf in de zevende dag duiding bij dementie op jonge leeftijd, wees op wat er in de pijplijn zit wat betreft relevant onderzoek en lichtte alvast een tipje van de sluier rond het belang van referentiepersonen dementie in de thuiszorg en mantelzorgondersteuning in het nieuwe dementieplan.

Om mensen met dementie een kwaliteitsvol leven te laten leiden is deskundige ondersteuning absoluut noodzakelijk. Wie met dementie te maken krijgt, heeft een grote nood aan specifieke informatie: over de eerste tekenen, de rol van de huisarts en de specialist, de juridische aspecten, omgangsadvies, het diverse aanbod van beschikbare hulp- en dienstverlening.

De brochure Dementie, als je ermee te maken krijgt is speciaal hiervoor ontwikkeld. Reeds meer dan 30 lokale besturen en zorgorganisaties bestelden hun persoonlijke versie om zo een ouderen- of dementievriendelijk aanbod te voorzien voor iedereen die ermee te maken krijgt.

Het interview van Jurn Verschraegen, samen met getuigenissen van enkele lotgenoten met jongdementie kan je hier bekijken.

 

Wenst u meer informatie over de brochure Dementie, als je ermee te maken krijgt? Klik hier.

Ook interessant

Zorg & welzijn

Vergeten dat je vergeet

Bart Schepers
Dr. Dirk Liessens

Bestel

Zorg & welzijn

Groen, je mentale boost

Herman Vereycken
Tamara van Reijen

Bestel

Zorg & welzijn

't Klikt

Maite Mallentjer

Bestel

Zorg & welzijn

Het Rijk der Spelen

Ann Steverlynck
Simon Wemel

Bestel

Zorg & welzijn

Bewegen tijdens en na kanker

Marie Crabbé
Vicky Van Stappen
Ine De Clerck
Dimitri Vrancken

Bestel

Zorg & welzijn

Voed je brein

Yves Meersman

Bestel