Menu

Mijn baby huilt, help! Tips en tricks om babysignalen te herkennen

Baby’s maken al van bij hun geboorte contact met de wereld. Met hun ogen en handen, hun lijfje en hun stem reageren ze op indrukken en geven ze boodschappen. Zien ze wat jij ook ziet? Hoe kan je hun signalen interpreteren?

30-03-2022 -

Huilt een baby omdat hij honger heeft, of omdat hij een knuffel wil? Wil hij rust of wil hij spelen? Begrijpt een peuter wat je zegt? Hoe kan je baby’s begrijpen en inspelen op hun initiatieven?

De publicatie Babykunde van het Expertisecentrum Pedagogische Ondersteuning in Kinderopvang en School presenteert een aantal recente bevindingen voor al wie met jonge kinderen werkt. Het koppelt hier geen normen of leeftijdsgrenzen aan, maar presenteert een werkwijze om na te denken over pedagogische keuzes. Met behulp van een cyclus van reflecteren, observeren en uitproberen gaan we na hoe de onderzoeksresultaten kunnen helpen om interacties met baby’s en peuters te verrijken. Bij deze publicatie horen ook enkele handige posters over de verschillende signalen bij baby's.

U kan de posters hier downloaden en bekijken.

Vanaf nu zijn de tips vanop de posters ook apart beschikbaar in de vorm van kaartjes om aan kersverse ouders te geven. U kan een bestelling plaatsen vanaf 100 sets. Voor meer info over de prijzen en bestellingen, kunt u mailen naar tine.mous@politeia.be.

Ook interessant

Zorg & welzijn

Gids PVF

Onafhankelijk Leven vzw

Bestel

Zorg & welzijn

PEP-talk voor toekomstige ouders

Habadia El Asjadi
Najua El-Fakeh
Maëlle De Coninck
Kim Van Hoof

Bestel

Zorg & welzijn

Handboek financiering residentiële ouderenzorg | Print + digitaal met abonnement

Evi Beyl

Bestel

Zorg & welzijn

Dementie bij mensen met een verstandelijke beperking (werkboek)

Expertisecentrum Dementie

Bestel

Zorg & welzijn

HealthLi Buurtkompas

Joke Coussement
Leen Haesaert
Karolien Baldewijns

Bestel

Zorg & welzijn

Veerkracht is meerkracht

Inge Pasteels
Jan Smits
François Didden
Simon Ashworth

Bestel