Menu

Auteurs in de kijker: Ann Steverlynck en Simon Wemel

18-10-2022 -

Ann Steverlynck en Simon Wemel, docenten Arteveldehogeschool PJK, schreven samen 'Het Rijk der Spelen'.

“Dit boek is niet het zoveelste theorieboek over spelen. Neen, dit DOE-boek wil je dóen spelen, met kinderen tussen 0 en 6 jaar. Rijk spelen begint met een speelvisie afgestemd op de behoeftes en interesses van de kinderen. Door na te denken over de 4 pijlers die worden voorgesteld in dit boek, krijgt jullie speelvisie ongetwijfeld vorm. Maar nog belangrijker: hoe zet je deze speelvisie om in een speelpraktijk die ontwikkelingsstimulerend is voor ieder kind?

Dit DOE-boek biedt aan de hand van 10 invalshoeken een realistisch parcours om stap voor stap te bouwen aan die geweldige, brede speelpraktijk. Want ja, spelen is meer dan nadenken over speelactiviteiten en speelmaterialen. Spelen is ook taal stimuleren, de hele dag door. Spelen is ook grenzen verleggen en dus risico’s opzoeken. Spelen is doen wat je nog nooit deed omdat net die ervaring je zoveel sterker maakt. Spelen is plezier, lachen, dromen, samen. Bij spelen is er geen juist of fout (oef!).

Kortom, welkom in het Rijk der Spelen. Have fun!”

 

Ann Steverlynck houdt van donkerblauw, eet graag oesters en zwarte chocolade en maakt liedjes in haar hoofd. Uiteraard is ze gepassioneerd door spelen en kinderen. Samen met Simon Wemel doceert ze aan de Arteveldehogeschool in de opleiding Bachelor Pedagogie van het Jonge Kind te Gent. Aan haar studenten vertelt ze graag over spelen en ontwikkeling, spelen en taal, het belang van drama en muziek voor kinderen. Ze publiceerde naast dit doe-boek ook nog Allemaal Taal, rond taalstimulering in de kinderopvang en Een nieuw paar ogen, rond videocoaching.

Simon Wemel is papa van Jule en Odet, houdt van bewegen, eet graag snoeptomaatjes en heeft een hoofd vol verwondering en fantasie. Hij is een speelvogel, pur sang. Samen met Ann Steverlynck doceert hij aan de Arteveldehogeschool in de opleiding Bachelor Pedagogie van het Jonge Kind te Gent. Aan zijn studenten vertelt hij graag over grote pedagogen en over wat kleine kinderen ons als volwassenen kunnen leren. Naast dit doe-boek publiceerde Simon ook nog de RePLAY-draaikalender rond risicovol spelen in de kinderopvang.

Ook interessant

Zorg & welzijn

Voed je brein

Yves Meersman

Bestel

Zorg & welzijn

Gids PVF

Onafhankelijk Leven vzw

Bestel

Zorg & welzijn

PEP-talk voor toekomstige ouders

Habadia El Asjadi
Najua El-Fakeh
Maëlle De Coninck
Kim Van Hoof

Bestel

Zorg & welzijn

Handboek financiering residentiële ouderenzorg | Print + digitaal met abonnement

Evi Beyl

Bestel

Zorg & welzijn

Dementie bij mensen met een verstandelijke beperking (werkboek)

Expertisecentrum Dementie

Bestel

Zorg & welzijn

HealthLi Buurtkompas

Joke Coussement
Leen Haesaert
Karolien Baldewijns

Bestel