Menu
26 Mar

Workshop kennisontwikkeling: ontmoeting tussen fysiek en virtueel

Spreker Filip Callewaert , Anton Maes

Prijs:
€ 125,00
Schrijf u in

Incl. btw

  • 26-03-2019

Samenvatting

Deze workshop is echt een doe-sessie en zet in op kennisuitwisseling tussen de deelnemers en hoe je zowel met de fysieke als digitale werkplek een 'teamwerkgeheugen' kunt creëren.

De werkruimte is een ruimte waar informatie vorm krijgt in elke organisatie. Denk bij het woord 'werkruimte' niet meer alleen aan meubels, maar aan processen, tools en vaardigheden. In deze sessie laten we twee inspirerende topsprekers aan het woord die de deelnemers begeleiden in het proces om als groep iets gedaan te krijgen en hoe het snijveld tussen de fysieke en de digitale werkplek daarbij ingezet kan worden, zodat de deelnemers hierna concreet aan de slag kunnen.

Elke deelnemer brengt mee:
- 1 of meer foto's van de fysieke werkplek waar jij werkt; we willen graag zaken zien die jij erg positief vindt aan de werkruimte, en andere zaken die je fors te verbeteren acht. Gebruik je liever geen foto's van je eigen werkplekken, ga dan te rade op het WWW of elders - zolang er maar beeldmateriaal is dat richtinggevend is.
- 1 of meer screenshots van je digitale werkomgeving, waarin aspecten belicht worden die je heel goed vindt, andere die je voor veel verbetering vatbaar vindt.

Dit seminarie ondersteunt ons gelijknamige boek “Maak plaats voor kenniswerk”.

Deze opleiding is bestemd voor:

facility managers, informatiedeskundigen, HR managers, leidinggevenden (directeuren uit allerlei sectoren), consultants, technologische bedrijven en ICT-verantwoordelijken, preventieadviseurs, communicatiespecialisten, adviseurs, medewerkers logistiek, interimkantoren, verkopers kantoormateriaal, architecten

Programma

13u00

–– Onthaal –—

13u30

Warm-up
De deelnemers starten met een warm-up oefening als introductie en voorstelling.

14u00

Uiteenzetting
In een eerste deel worden nieuwe inzichten over de fysieke werkplek worden aangereikt: "hoe kun je samenwerking faciliteren"?

15u00

–– Pauze –—

15u30

Gesprekken
Hier gaan de deelnemers in ronde tafelgesprekken in gesprek over eigen ervaringen, cases, praktijken en voorzien we een aantal reflectiemomenten.

16u00

Uiteenzetting
In het tweede deel wordt de digitale werkplek toegelicht.

17u00

–– Einde –—

Over de spreker(s)

Filip Callewaert

Hoe je een organisatie intelligenter en performanter maakt is een van de favoriete denk-, werk-, lees- en schrijfthema’s van Filip Callewaert. Zijn oog valt daarbij de laatste jaren vooral op het domein van de niet-gestructureerde informatie. Interessante hypotheses probeert hij graag uit in de praktijk. Zijn recentste laboratoria hiervoor zijn het Havenbedrijf Antwerpen, Groen, VVSG en Eva vzw. Ondertussen richtte hij ook zijn eigen laboratorium op: Silobusters. Hij spitst zich bij voorkeur toe op teams van kenniswerkers: zij die met informatie als unieke grondstof organisatie-uitdagingen aanpakken en de probleemoplossing naar een effectief einde toe begeleiden. In dit domein evolueren we naar een plaats- en tijdsonafhankelijker, virtueler werken, waar de digitale werkplek haar plaats opeist. Maar virtueel of fysiek, het is ‘het verplatformd netwerk’ dat het ultieme middel is om op een rijke manier complexiteit van antwoord te dienen. Verbonden rondom een doel, genetwerkt in directe en veel feedback, heeft elk team vandaag de kans om heel wat te realiseren, en vooral veel te leren. Dat is een stukje visie dat Filip Callewaert drijft.

Meer info

Anton Maes

Anton Maes is organisatiepsycholoog en expert in veranderingsmanagement, interne communicatie en strategische werkplekontwikkeling: het ontwikkelen van werkomgevingen op maat van de gewenste cultuur en strategie van een organisatie. Hij heeft een achtergrond als communicatiespecialist en ontwikkelde de afgelopen jaren werkplekconcepten op maat voor zowel grote ondernemingen als voor de overheid.
Hierbij richt hij zich op het begrijpen en bijsturen van het gedrag van gebruikers. Anton hecht erg veel belang aan een evidence based-benadering en dit vertaalt zich in contacten met universiteiten, hogescholen en onderzoekscentra zoals het CFPB in Delft. Hij is een enthousiast spreker en ervaren lesgever. Sinds 2010 is hij bezieler van het consultancybedrijf brainmove dat talloze grote organisaties heeft begeleid op weg naar een nieuwe werkomgeving gekoppeld aan een andere manier van werken.

Meer info

Ook interessant

Communicatie & informatie

Goedzoeker of goudzoeker

Nicole Vranken

Bestel

Communicatie & informatie

Webcare

Lie Lauwers

Bestel

Communicatie & informatie

2020 - Het visuele netwerk

Christophe Ruys

Bestel

Communicatie & informatie, Zorg & welzijn

Pictogrammenboekje kinderopvang (pakket van 10)

Bestel

Communicatie, Informatiemanagement, Communication, Leadership

12 Jun

Integriteitscongres: nieuwe technologieën en ethiek

Locatie: Den Bell Antwerpen (Francis Wellesplein 1 – 2018 Antwerpen)

Prijs: € 110

Schrijf u in