Menu
28 May

Seminarie: De kracht van open werk

Spreker Filip Callewaert

Prijs:
€ 125,00
Schrijf u in

Incl. btw

  • 28-05-2019

Samenvatting

Dit seminarie bekijkt hoe je op een andere manier kennis kan delen in je organisatie dan via het traditionele vergaderen en gesloten werken. 

We hebben in de loop der jaren kenniswerken vorm gegeven als een manier van hoogst individueel, geconcentreerd, afgesloten werken. Daardoor hebben we allerlei processen en infrastructuur moeten introduceren om anderen toch in ons werk te betrekken, om mekaar op de hoogte te houden, en om de zaken gecoördineerd te laten verlopen. We vergaderen ons bijna dood, en de rest van de tijd e-mailen we. Dat kan anders.

Als je het afgesloten werken als standaard vervangt door open werk als standaard, krijg je een heel andere werk-wereld. Het vraagt andere, maar lichtere manieren om een ruim situationeel bewustzijn in de organisatie te creëren. Deze nieuwe werkwijzen zijn onmiddellijk ook de basis voor andere manieren van leren, van samen werken, van informatie en kennis beheren.

We nemen het "open werk" - aka "luidop werken" of "work out loud" in zijn diverse vormen onder de loep, in zowel de fysieke ruimte als de digitale werkplek. We koppelen er nieuwe werkprocessen aan, en we staan stil bij een aantal nieuw te ontwikkelen vaardigheden voor deze nieuwe werkcontext. Je neemt concrete praktijken mee naar huis, die je snel kan implementeren om verdere stappen te zetten richting een "lerende organisatie".

Tijdens het seminarie kan je het boek 'Maak plaats voor kenniswerk' aankopen aan de voordeelprijs van €29 ipv. €39. 

Deze opleiding is bestemd voor:

leidinggevenden personeelsdiensten, kwaliteitscoordinatoren, organisatiemanagers, facility managers, informatiemanagers, informatieambtenaren

Programma

09u00

–– Onthaal –—

09u30

Uiteenzetting
Filip Callewaert

11u00

–– Pauze –—

11u15

Uiteenzetting
Filip Callewaert

12u30

–– Einde –—

Over de spreker(s)

Filip Callewaert

Hoe je een organisatie intelligenter en performanter maakt is een van de favoriete denk-, werk-, lees- en schrijfthema’s van Filip Callewaert. Zijn oog valt daarbij de laatste jaren vooral op het domein van de niet-gestructureerde informatie. Interessante hypotheses probeert hij graag uit in de praktijk. Zijn recentste laboratoria hiervoor zijn het Havenbedrijf Antwerpen, Groen, VVSG en Eva vzw. Ondertussen richtte hij ook zijn eigen laboratorium op: Silobusters. Hij spitst zich bij voorkeur toe op teams van kenniswerkers: zij die met informatie als unieke grondstof organisatie-uitdagingen aanpakken en de probleemoplossing naar een effectief einde toe begeleiden. In dit domein evolueren we naar een plaats- en tijdsonafhankelijker, virtueler werken, waar de digitale werkplek haar plaats opeist. Maar virtueel of fysiek, het is ‘het verplatformd netwerk’ dat het ultieme middel is om op een rijke manier complexiteit van antwoord te dienen. Verbonden rondom een doel, genetwerkt in directe en veel feedback, heeft elk team vandaag de kans om heel wat te realiseren, en vooral veel te leren. Dat is een stukje visie dat Filip Callewaert drijft.

Meer info

Ook interessant

Beleid

18 Jun

Seminarie: Magazijnbeheer

Locatie: Uitgeverij Politeia, Keizerslaan 34, 1000 Brussel

Prijs: € 105

Schrijf u in

Bestuur & organisatie

Slim geregeld: Wegwijzer

Verenigde Verenigingen

Bestel

Bestuur & organisatie

Wegwijs in het Bestuursdecreet

Frankie Schram

Bestel

Bestuur & organisatie

Magazijnbeheer

Jan De Kimpe

Bestel

Bestuur & organisatie

Lokaal samenwerken keert het tij

Cedric Depuydt

Bestel