Menu
09 Jun

Opleiding: Cybercrime 3.0

Spreker Jan Kerkhofs , Philippe Van Linthout

Prijs:
€ 139,00
Schrijf u in

Incl. btw

  • 09-06-2020
  • Erkenning baremische opleiding en IGO aangevraagd, erkend door het OVB voor 3 punten

Samenvatting

Cyberaanvallen, datalekken, phishing , hacking, online bedreigingen, kinderpornografie: het is maar een greep uit de misdaden waar politie- medewerkers mee in aanraking komen. De digitale crime scene breidt zich uit als een inktvlek. Het aandeel van ICT-gerelateerde misdrijven is de laatste jaren exponentieel gestegen – en de prognoses zijn allerminst rooskleurig. Bovendien gebruiken criminelen ook steeds meer digitale tools om berichten te versturen en afspraken te maken.

Om de strijd tegen cybercrime te ondersteunen, heeft de overheid een wetgeving uitgewerkt. Maar die heeft natuurlijk ook een grote impact op de opsporingsmethoden en bewijsgaring. Wilt u weten wat nu precies uw mogelijkheden zijn om digitaal te rechercheren? En hoe u die opties goed kunt gebruiken? We vertellen het in deze opleiding.

U komt te weten welke dingen vandaag wél mogen en vroeger niet. We leggen ook praktisch uit hoe u goede bewijzen kunt aanleveren met respect voor de rechten van de verdachte.

Onze sprekers Jan Kerkhofs en Philippe Van Linthout zijn dé autoriteiten op het vlak van cybercrime in België. Ze voorzien tijd om al uw praktische vragen te beantwoorden.

Deze opleiding is bestemd voor:

Politie, magistraten, advocaten

Programma

13u00

–– Onthaal –—

13u30

Uiteenzetting

15u15

–– Pauze –—

15u30

Uiteenzetting

17u00

–– Einde –—

Over de spreker(s)

Jan Kerkhofs

Jan Kerkhofs is federaal magistraat en maakt deel uit van de Cyber Unit van het federaal parket. Samen met Philippe Van Linthout (onderzoeksrechter te Mechelen) is hij één van de onbetwiste autoriteiten inzake cybercrime in België. Sinds jaren geven ze opleidingen cybercrime aan het IGO en cybercrime training aan tal van internationale instellingen (CoE, TAIEX, ERA, EJTN, OSCE). Als experts staan zij de Belgische vertegenwoordigers in de Raad van Europa bij in de implementatie en ontwikkeling van de Convention on Cybercrime. Jan Kerkhofs maakt tevens deel uit van het European Judicial Cybercrime Network (EJCN).

Meer info

Philippe Van Linthout

Philippe Van Linthout is onderzoeksrechter te Mechelen. Samen met Jan Kerkhofs (federaal magistraat) is hij één van de onbetwiste autoriteiten inzake cybercrime in België. Sinds jaren geven ze opleidingen cybercrime aan het IGO en cybercrime training aan tal van internationale instellingen (CoE, TAIEX, ERA, EJTN, OSCE). Als experts staan zij de Belgische vertegenwoordigers in de Raad van Europa bij in de implementatie en ontwikkeling van de Convention on Cybercrime.

Meer info

Ook interessant

Politie & veiligheid

Overheidsopdrachten defensie en veiligheid

Steven Van Garsse

Bestel uw printeditie

Politie & veiligheid, Sociaal beleid & werk

Sociaal werk en politie: een moeilijke ontmoeting?

Marleen Easton
Didier Reynaert
Tijs Van Steenberghe

Bestel uw printeditie

Politie & veiligheid

Praktijkgids cameratoezicht

Tom De Schepper

Bestel uw printeditie

Politie & veiligheid

Ariadne nr. 4 - Verdacht overlijden

Karen Plasschaert

Bestel uw printeditie

Politie

15 Dec

Studiedag: Tuchtregeling bij de politie

Locatie: Koninklijke Bibliotheek van België (Royal Library Meeting Center), zaal Royal Sky Room

Prijs: € 169

Schrijf u in