Menu
09 Dec

Opleiding: Cybercrime 3.0

Spreker Jan Kerkhofs , Philippe Van Linthout

Prijs:
139,-
Schrijf u in

Incl. btw

  • 09-12-2020
  • Erkenning baremische opleiding en IGO aangevraagd, erkend door het OVB voor 3 punten

Samenvatting

Deze opleiding is een herhaling van de editie van 25 november 2020. We hebben een extra sessie ingepland wegens grote belangstelling.

Cyberaanvallen, datalekken, phishing , hacking, online bedreigingen, kinderpornografie: het is maar een greep uit de misdaden waar politie- medewerkers mee in aanraking komen. De digitale crime scene breidt zich uit als een inktvlek. Het aandeel van ICT-gerelateerde misdrijven is de laatste jaren exponentieel gestegen – en de prognoses zijn allerminst rooskleurig. Bovendien gebruiken criminelen ook steeds meer digitale tools om berichten te versturen en afspraken te maken.

Om de strijd tegen cybercrime te ondersteunen, heeft de overheid een wetgeving uitgewerkt. Maar die heeft natuurlijk ook een grote impact op de opsporingsmethoden en bewijsgaring. Wilt u weten wat nu precies uw mogelijkheden zijn om digitaal te rechercheren? En hoe u die opties goed kunt gebruiken? We vertellen het in deze opleiding.

U komt te weten welke dingen vandaag wél mogen en vroeger niet. We leggen ook praktisch uit hoe u goede bewijzen kunt aanleveren met respect voor de rechten van de verdachte.

Onze sprekers Jan Kerkhofs en Philippe Van Linthout zijn dé autoriteiten op het vlak van cybercrime in België. Ze voorzien tijd om al uw praktische vragen te beantwoorden.

COVID-19: Wij nemen voor al onze opleidingen strikte veiligheidsmaatregelen. Ondanks de aanpassingen is het alsnog mogelijk dat wij een opleiding moeten verplaatsen of annuleren. Het is ook mogelijk dat wij, door omstandigheden, opleidingen omvormen tot webinars die deelnemers thuis online kunnen volgen. Bij wijzigingen aan opleidingen nemen wij altijd persoonlijk contact op met de deelnemers. Meer informatie? Contacteer ons via 02 289 26 10 of events@politeia.be.
Graag een in-house opleiding waarbij onze expert ter plaatse komt? Geef ons een seintje via events@politeia.be.

Deze opleiding is bestemd voor:

Politie, magistraten, advocaten

Programma

13u00

–– Onthaal –—

13u30

Uiteenzetting

15u15

–– Pauze –—

15u30

Uiteenzetting

17u00

–– Einde –—

Over de spreker(s)

Jan Kerkhofs

Jan Kerkhofs is federaal magistraat en maakt deel uit van de Cyber Unit van het federaal parket. Samen met Philippe Van Linthout (onderzoeksrechter te Mechelen) is hij één van de onbetwiste autoriteiten inzake cybercrime in België. Sinds jaren geven ze opleidingen cybercrime aan het IGO en cybercrime training aan tal van internationale instellingen (CoE, TAIEX, ERA, EJTN, OSCE). Als experts staan zij de Belgische vertegenwoordigers in de Raad van Europa bij in de implementatie en ontwikkeling van de Convention on Cybercrime. Jan Kerkhofs maakt tevens deel uit van het European Judicial Cybercrime Network (EJCN).

Meer info

Philippe Van Linthout

Philippe Van Linthout is onderzoeksrechter te Mechelen. Samen met Jan Kerkhofs (federaal magistraat) is hij één van de onbetwiste autoriteiten inzake cybercrime in België. Sinds jaren geven ze opleidingen cybercrime aan het IGO en cybercrime training aan tal van internationale instellingen (CoE, TAIEX, ERA, EJTN, OSCE). Als experts staan zij de Belgische vertegenwoordigers in de Raad van Europa bij in de implementatie en ontwikkeling van de Convention on Cybercrime.

Meer info

Ook interessant

Politie & veiligheid

Codex private veiligheid | 4de editie

Jan Cappelle

Bestel

Politie & veiligheid

De officier van bestuurlijke politie | 2de editie

Jean-Claude Gunst

Bestel

Politie & veiligheid

Repertorium lokale politie 2020 - Répertoire police locale 2020

Bestel

Politie & veiligheid

Handboek forensisch onderzoek | 2de editie

Patrick Boel
Gert De Boeck
Laurent Sartorius
Inge Buys
Davy Jordens
Olivier Leroux

Bestel

Politie & veiligheid

Wet op het politieambt | Poster Bevoegdheden leden van de politieorganisatie

Eddy De Raedt
Philippe Rosseel
Bart Van Thienen

Bestel

Politie & veiligheid

Cybercrime 3.0

Jan Kerkhofs
Philippe Van Linthout
Charlotte Conings
Robrecht De Keersmaecker
Peter Piccu-Van Speybrouck
Gijs Verbeke

Bestel