Menu
06 Mar

Opleiding: Verhoog je veerkracht, voorkom burn-out: Vitamines voor Teamzorg

Spreker Sonja Reckers

Prijs:
€ 99,00
Schrijf u in

Incl. btw

  • 06-03-2020

Samenvatting

Het werkklimaat heeft een grote invloed op medewerkers die op hun beurt een grote invloed hebben op de doelgroep voor wie ze werken: in eerste instantie de leerlingen, studenten, vervolgens ook de ouders en andere derden. Als schoolleiding heb je hierin een betekenisvolle rol in.

Vaak zijn we ons niet bewust van de factoren die het werkklimaat en de werkbeleving bepalen. Onwetend laten we hierdoor tal van opportuniteiten liggen die de veerkracht van het schoolteam verhogen.

Tijdens deze workshop staan we vooral stil bij die factoren die de veerkracht en werkbeleving van je medewerkers bevorderen en gaan we gericht in op onze rol als schoolleiding. We maken kennis met factoren die de veerkracht in een team versterken, met factoren die de veerkracht saboteren en wat het oplevert voor het welzijn van je medewerkers, de loyauteit van je medewerkers, de veranderbereidheid van medewerkers, de impact op ziekteverzuim, de tevredenheid van je doelgroep,... Je krijgt heel wat onderbouwde inzichten, kaders, tips en handvaten mee om aan de slag te gaan en meer grip te hebben, krijgen en houden op een positief werkklimaat of veerkrachtig team.

Tijdens deze interactieve en praktische workshop krijg je concreet zicht op:

  • Welke factoren jouw werk als directie, schoolleiding vermoeiend maken;
  • Welke factoren jouw werk als directie, scholleiding plezierig maken;
  • Een onderbouwd kader van alle factoren die er toe doen qua werkbeleving;
  • De impact van leiderschap op deze factoren en hoe je concrete hefbomen kan inzetten voor de werkbeleving en veerkracht van je schoolteam;
  • Hoe je preventief en pro-actief onnodige stressoren uit een team kan halen en houden;
  • Welke eerste stappen je kan zetten ten voordele van de veerkrachtverhoging van jouw schoolteam.
U kunt deze opleiding combineren met de opleiding Verhoog je veerkracht, voorkom burn-out: Vitamines voor Zelfzorg die in de voormiddag gegeven wordt. U betaalt dan slechts 175 EUR voor de 2 opleidingen (in plaats van 198 EUR). We voorzien dan ook een gratis broodjeslunch voor u. Om de twee opleidingen te combineren, stuurt u een mailtje naar events@politeia.be.

Deze opleiding is bestemd voor:

Onderwijs: Directies, leidinggevenden, zorgcoördinatoren.

Programma

13u00

–– Onthaal –—

13u30

Uiteenzetting
Sonja Reckers

15u15

–– Pauze –—

15u30

Uiteenzetting
Sonja Reckers

17u00

–– Einde –—

Over de spreker(s)

Sonja Reckers

Sonja Reckers is master in de Gezondheidswetenschappen. Ze heeft hierin haar expertise m.b.t. een geïntegreerd welzijnsbeleid uitgebouwd. Het domein van stressbeheersing, burn-outreductie, veerkrachtverhoging bij individuen, teams, leiderschap en organisaties is haar speerpunt. Aanverwante domeinen zoals ontwikkeling, implementatie en continuering van een aanwezigheidsbeleid en  engagementsbeleid, liggen eveneens in haar expertise en vormen de belangrijke pijlers van een integraal welzijnsbeleid. Ze combineert dit met een rol als docent in het leiderschapsprogramma van de banaba zorgmanagement van de PXL en met onderzoek rond online coaching voor veerkrachtverhoging. Wetenschappelijke onderbouwing van het HR-beleid is haar fundament van waaruit ze steeds de vertaalslag maakt naar de praktijk. www.sonjareckers.be

Meer info

Ook interessant

Onderwijs

Naar een veilige school

Bestel uw printeditie

Onderwijs

Getalbegrip (Natuurlijke getallen)

Benjamin Jacobs

Bestel uw printeditie

Onderwijs

Vermenigvuldigen en delen (Natuurlijke getallen)

Benjamin Jacobs

Bestel uw printeditie

Onderwijs

Optellen en aftrekken (Natuurlijke getallen)

Benjamin Jacobs

Bestel uw printeditie

Lager onderwijs

06 Mar

Opleiding: Verhoog je veerkracht, voorkom burn-out - Vitamines voor zelfzorg

Locatie: ’t Borrelhuis, Witte Nonnenstraat 28, 3500 Hasselt

Prijs: € 99

Schrijf u in