Menu
15 Oct

Opleiding: Privacy en gedragsverandering

Spreker Kurt Penninck

Prijs:
€ 125,00
Schrijf u in

Incl. btw

  • 15-10-2020
  • inclusief onze publicatie 'Privacy & gedragsverandering'

Samenvatting

Deze opleiding wilt van uw organisatie een privacybewust team maken. De voorbije jaren zijn heel wat organisaties bezig geweest met het formeel op orde krijgen van informatieveiligheid en gegevensbescherming. Er is daarbij vooral werk gemaakt van documentatieverplichtingen en technische -en organisatorische maatregelen om bij een eventuele audit te kunnen aantonen dat men formeel in orde is. Toch is dat niet voldoende om een veiligere en privacy-bewustere organisatiecultuur bij bestuursleden, managers en medewerkers te creëren. Daar is heel wat meer voor nodig en dat vraagt een andere aanpak. Een aanpak die begint met bewustwording en met het creëren van condities om goed bedoelde intenties duurzaam om te zetten in concrete acties op de werkvloer. 

Deze opleiding bestaat uit twee delen. In het eerste deel gaat expert Kurt Penninck in op gedragsverandering. Daarbij krijgt u aanbevelingen om mensen aan te zetten tot veiliger gedrag op de werkvloer. Het tweede deel legt de focus op concrete zaken die fout lopen en hoe u die moet aanpakken of vermijden. Het gaat immers vaak om eenvoudige handelingen waar nog steeds niet bij stilgestaan wordt: gevoelige gegevens op papier die in de prullenmand belanden, onveilige wachtwoorden of het delen van wachtwoorden.

COVID-19: Wij nemen voor al onze opleidingen strikte veiligheidsmaatregelen. Ondanks de aanpassingen is het alsnog mogelijk dat wij een opleiding moeten verplaatsen of annuleren. Het is ook mogelijk dat wij, door omstandigheden, opleidingen omvormen tot webinars die deelnemers thuis online kunnen volgen. Bij wijzigingen aan opleidingen nemen wij altijd persoonlijk contact op met de deelnemers. Meer informatie? Contacteer ons via 02 289 26 10 of events@politeia.be.

Programma

09u30

–– Onthaal –—

10u00

Deel 1: toelichten concept 'gedragsverandering'
Kurt Penninck

11u15

–– Koffiepauze –—

11u30

Deel 2: bespreking praktische voorbeelden en aanpak
Kurt Penninck

12u30

–– Einde –—

Over de spreker(s)

Kurt Penninck

Als Data Protection Officer ondersteunt Kurt zijn organisatie – het Lokaal Bestuur van Blankenberge - bij de implementatie van Informatieveiligheid en Privacy en de naleving ervan. In combinatie met zijn functie als stafmedewerker Strategie en Organisatiebeheersing streeft hij ernaar de organisatieontwikkeling van het Lokaal Bestuur naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast is hij docent Informatieveiligheid en GDPR bij de Vlaamse ICT Organisatie (vzw V-ICT-OR) en mede-auteur van het cahier ‘Persoonsgegevensbescherming en informatiebeveiliging’ uitgegeven bij Politeia, 2018

Meer info

Ook interessant

Recht

Tijdschrift Privacy & Persoonsgegevens

Frederic Debusseré
Vincent Dooms
Isabel Plets
Frankie Schram
Brendan Van Alsenoy
Laura De Boel

Bestel

Recht

Privacy & Persoonsgegevens: functionaris voor de gegevensbescherming: Cahier - Ed. 2

Frankie Schram

Bestel

Recht

Big Data Rapport

Cliff Beeckman
Frank De Smet
Dieter Verhaeghe

Bestel

Recht

Codex algemene verordening gegevensbescherming

Dirk De Bot

Bestel

Recht

Reeks Privacy & Persoonsgegevens

Frankie Schram

Bestel