Menu
29 Sep

Webinar: Digitaal Archief Vlaanderen: werking en praktijkvoorbeelden

Spreker Koen Dobbelaere

Prijs:
119,-
Schrijf u in

Incl. btw

  • 29-09-2021

Samenvatting

Digitaal Archief Vlaanderen lanceerde in 2019 een eerste applicatie: het Serieregister. Ondertussen draait ook de applicatie E-depot op volle snelheid en zit er een derde applicatie in de pijplijn: de Depotbeheerstool. Al deze applicaties hebben tot doel het archiveren en beheren van digitale én analoge data te vergemakkelijken. Deze sessie zal dieper ingaan op de verschillende applicaties, de theoretische modellen erachter, hun verhouding tot elkaar en wat de toekomst brengt. Dit alles wordt geïllustreerd aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden die alles vatbaar maken.

Digitaal Archief Vlaanderen (DAV) stelt je organisatie in staat om alle documenten en dossiers, die het volledige administratieve proces doorlopen hebben, digitaal te bewaren en raadpleegbaar te houden. DAV is een dienstverlening van Het Facilitair Bedrijf en staat open voor instanties van de Vlaamse overheid en van de lokale overheden en voor instellingen met een publieke taak, voor wat hun publieke taak betreft.

Abonees van de Wie Klasseert die vindt betalen slechts 75 euro - de korting wordt enkel automatisch verrekend na vermelding bij inschrijving of per mail, maar dit pas na het opmaken van de factuur na afloop van het webinar. Initieel schrijft iedere deelnemer dus in voor 119 euro.

Programma

9u50

–– Onthaal –—

10u00

Uiteenzetting

10u55

–– Pauze –—

11u05

Uiteenzetting

12u00

–– Einde –—

Over de spreker(s)

Koen Dobbelaere

Koen Dobbelaere (°1993) is informatiebeheerder bij Digitaal Archief Vlaanderen van de Vlaamse Overheid. Hij studeerde in 2015 af als ‘master in de geschiedenis’ en behaalde een jaar later het master-na-masterdiploma Archivistiek, Erfgoed en Hedendaags Documentbeheer. Zijn eerste werkervaring deed hij op bij het Stadsarchief van Leuven. Eind 2019 stapte hij over naar Digitaal Archief Vlaanderen. Zijn voornaamste taken situeren zich rond het geven van opleidingen, de begeleiding van klanten bij integratieprojecten en het uitdenken van nieuwe functionaliteiten voor de applicaties.

Meer info

Ook interessant

Communicatie & informatie

Later word ik strateeg

Philippe De Vries
Maarten Debecker

Bestel

Communicatie & informatie

Scoren met creatieve content op sociale media

Kristof D'hanens
Brecht Vanderstraeten

Bestel

Bestuur & organisatie, Communicatie & informatie, Cultuur & vrije tijd, Omgeving

Civic Crowdfunding, een handboek voor Changemakers

Growfunding

Bestel

Communicatie & informatie

Werken met foto's

Luc Van De Steene

Bestel

Communicatie & informatie

Wegwijzer bibliotheken en documentatiecentra | Print + digitaal met abonnement

Bestel

Communicatie & informatie

Iedereen contentcreator op sociale media. Met de smartphone aan de slag! (pakket van 5)

Nadja Desmet

Bestel