Menu
26 Sep

Praktijkdag: Persoonlijke veerkracht en wendbaarheid - Teamveerkracht en wendbaarheid: survival of the fittest

Spreker Sonja Reckers

Prijs:
250,-
Schrijf u in

Incl Burn-Out en Leiderschap. Vitamines voor zelfzorg en teamzorg

Incl. btw

  • Uitgeverij Politeia Keizerslaan 34, 1000 Brussel
    Bekijk op kaart
  • Studiedag
  • Burn-Out en Leiderschap. Vitamines voor zelfzorg en teamzorg
  • 26-09-2022

Samenvatting

Voormiddag: Persoonlijke veerkracht en wendbaarheid: survival of the fittest

Wendbaarheid is niet enkel van belang in crisissituaties. Wendbaarheid heb je dagelijks nodig. Hoe meer je kan aanpassen aan uitdagingen, noden, prioriteiten, des te (veer)krachtiger kan je in je werk en leven staan. Wendbaarheid kan je leren.

Tijdens deze workshop sta je stil bij jouw eigen wendbaarheid en veerkracht. Je krijgt inzichten en handvaten hoe je deze kan versterken als leidinggevende. Door op lichamelijke activiteiten, cognitieve activiteiten en energiehuishouding in te zetten en goed op mekaar af te stemmen, creëer je het recept voor je wendbaarheid.

Namiddag: Teamveerkracht en wendbaarheid: survival of the fittest

Veerkracht en wendbaarheid worden enerzijds gevoed door je persoonlijke veerkracht en wendbaarheid. Daarnaast bepaalt de werkcontext ook in sterke mate de veerkracht en wendbaarheid van het team.

Wat zijn ingrediënten voor een veerkrachtbevorderende werkcontext? Hoe interageren ze precies en welke effecten hebben ze? Wat doe ik al goed in mijn werkcontext en waar kan ik de volgende veerkrachtbevorderende stap(pen) zetten?

Wil je als leidinggevende, directeur, coördinator mee jouw rol opnemen om een context te creëren waar je medewerkers in hun (veer)kracht kunnen werken en wendbaar met de uitdagingen kunnen omgaan? Dan ben je bij deze workshop aan het juiste adres! Survival of the fittest team and organisation!

Deze opleiding is bestemd voor:

Leidinggevenden

Programma

09u10

–– Onthaal –—

09u30

Uiteenzetting

12u30

–– Lunch –—

13u30

Uiteenzetting

16u30

–– Einde –—

Over de spreker(s)

Sonja Reckers

Sonja Reckers is master in de gezondheidswetenschappen met meer dan 20 jaar ervaring in human resources, welzijnsmanagement, leiderschap en conflictbemiddeling. Ze begeleidde inmiddels tal van organisaties, leidinggevenden, managers, teams. Werkvermogen, welzijn, veerkracht, wendbaarheid, besluitvorming, bemiddeling, autonoom motiveren, empowerment van leidinggevenden, teams en individuen zijn haar focus.

In 2018 schreef ze voor Politeia het boek Burn-out en leiderschap: vitamines voor zelfzorg en teamzorg. Sinds 2019 is ze erkend bemiddelaar in arbeidsrelaties. Sinds 2020 is ze erkend facilitator Deep Democracy en associate partner bij FLY waar ze onder meer instaat voor de programmaleiding van de vernoemde thema’s en waarbij ze zelf organisaties, teams, leidinggevenden begeleidt, faciliteert, coacht, traint.
 

Meer info

Ook interessant

Personeel

Personeel & Organisatie | Print + digitaal met abonnement

Karen Sarens
Jan Creten

Bestel

Personeel

Feedback geven en ontvangen

Ann Moreels

Bestel

Personeel

De pensioenthematiek in lokale besturen (4de editie)

Marijke De Lange

Bestel

Personeel

Meer bereiken? Dan doe je het beter anders!

Elke Panis
Jos Vanoppen

Bestel

Personeel

Het jungle-effect van de crisis

Nele Verrezen

Bestel

Personeel

Lean in gezondheids- en welzijnsvoorzieningen

Hans Crampe

Bestel