Menu
30 Sep

Webinar: Erfgoedobjecten voor hergebruik: een vloek of een zegen?

Spreker Oliver Lenaerts

Prijs:
139,-
Schrijf u in

Incl. btw

  • 30-09-2022

Samenvatting

Erfgoedobjecten voor hergebruik: is het een vloek dan wel een zegen voor duurzame waarde-creatie in de (publieke) culturele erfgoedsector?

In dit webinar onderzoekt expert Kunstrecht, Oliver Lenaerts, de juridische implicaties van de concepten ‘waarde-creatie’ en ‘duurzaamheid’ bij het hergebruik van overheidsinformatie en erfgoedobjecten. Hij besteedt daarbij expliciet aandacht aan de conflicten tussen het concept ‘open data’ en overheidsregulering. Wat met de auteursrechten? Welke privacy- en mededingingsregels moeten er nageleefd worden? En geldt het principe ‘as open as possible, as closed as necessary’?

Deze opleiding is bestemd voor:

Musea en federale wetenschappelijke instellingen, archieven, musea, bibliotheken en andere publieke erfgoedbeherende organisaties

Programma

09u50

–– Onthaal –—

10u00

Uiteenzetting

12u00

–– Einde –—

Over de spreker(s)

Oliver Lenaerts

Oliver Lenaerts (KUL 1997 / Sorbonne Law School 1998) is advocaat bij Contour, een kantoor dat zich toelegt op ondernemingsrecht met een bijzondere interesse voor de kunsten- en culturele erfgoedsector. Hij is ook deeltijds verbonden aan het Belgisch Rijksarchief waar hij betrokken is bij digitaliseringsprojecten.

Oliver Lenaerts verwierf in de loop der jaren een specifieke wetenschappelijke kennis en praktijkervaring met betrekking tot investeren in kunst. Hij is redacteur en auteur van een referentiewerk over kunstrecht en publiceert regelmatig in nationale en internationale juridische tijdschriften. Hij is arbitrator bij de Court of Arbitration for Art in Den Haag en lid van PAIAM (Professional Advisors to the International Art Market).

Meer info

Ook interessant

Recht

Codex algemene verordening gegevensbescherming

Dirk De Bot

Bestel

Recht

Codex Privacy: regelgeving op internationaal en Europees niveau | Print

Frankie Schram

Bestel

Recht

Reeks Privacy & Persoonsgegevens | Print + Digitaal

Frankie Schram

Bestel

Recht

Motivering van bestuurlijke besluiten en beslissingen | Print + digitaal met abonnement

Frankie Schram

Bestel

Recht

Privacy en gegevensbescherming van de werknemer in de private en publieke sector (P&P)

Koen Naert

Bestel

Recht

Strafrechtelijk beleid

Tom Vander Beken

Bestel