Menu
13 Oct

Interactief seminarie: De maatschappelijk werker als spil van de ouderenzorg

Spreker Robert Geeraert

Prijs:
175,-
Schrijf u in

Incl. btw

  • Uitgeverij Politeia, Keizerslaan 34, 1000 Brussel
    Bekijk op kaart
  • Interactief seminarie
  • 13-10-2023

Samenvatting

Maatschappelijk werkers in woonzorgcentra en thuiszorgvoorzieningen zijn creatieve duizendpoten die tal van functies combineren. Deze personen zijn het aanspreekpunt, doorverwijzer, vertrouwenspersoon van ouderen en mantelzorgers. Daarnaast brengen ze de noden, wensen en krachten van patiënten in kaart.

Maatschappelijke werkers stellen leef- en zorgplannen op, ze gaan over de palliatieve- en rouwzorg en ze zijn de brugfiguur tussen voorzieningen. Ook treden ze op als kwaliteitsbewaker, teamleader en externe vertegenwoordiger. Een zeer uiteenlopende en gevarieerde functie, dus.

In dit seminarie wisselen de deelnemers ervaringen uit en leren ze hoe ze al deze functies op een kwaliteitsvolle manier kunnen uitvoeren. De opleiding eindigt met een zelfevaluatie en een aanzet tot een persoonlijke ontwikkelingsplan.

Schrijf je met vijf personen in (van eenzelfde organisatie), factureren we slechts vier deelnemers. Mail in dit geval naar events@politeia.be.

Deze opleiding is bestemd voor:

Maatschappelijk werkers werkzaam in woonzorgcentra, thuiszorgvoorzieningen, geriatrie of met interesse in ouderenzorg

Programma

09u30

–– Onthaal –—

10u00

Uiteenzetting

15u00

–– Slot –—

Over de spreker(s)

Robert Geeraert

Robert Geeraert, is licentiaat psychologie, opvoedkunde en gezondheidszorg voor ouderen. Hij was raadgever ouderenzorg en thuiszorg van ministers Mieke Vogels en Adelheid Byttebier, directeur van de Vlaamse Vereniging voor Diensten Gezinszorg (VVDG) en directeur van een woonzorgcentrum. Robert is de oprichter van het eerste palliatief supportteam in een woonzorgcentrum en heeft relevante beroepservaring opgedaan in zowel de bijzondere jeugdzorg, de gerontopsychiatrie als in de sector voor personen met een beperking. Robert is auteur editor van  "Trots op onze ouderenzorg", "Naar een geïntegreerde zorg: ouderen met geestelijke gezondheidsproblemen", "Levensmoeheid bij ouderen" en "Corona: een momentum voor de woonzorgcentra". Hij is momenteel actief in de palliatieve zorg, levenseindezorg en als consulent woonzorg.

Meer info

Ook interessant

Zorg & welzijn

Bewegen tijdens en na kanker

Marie Crabbé
Vicky Van Stappen
Ine De Clerck
Dimitri Vrancken

Bestel

Zorg & welzijn

Voed je brein

Yves Meersman

Bestel

Zorg & welzijn

Gids PVF

Onafhankelijk Leven vzw

Bestel

Zorg & welzijn

PEP-talk voor toekomstige ouders

Habadia El Asjadi
Najua El-Fakeh
Maëlle De Coninck
Kim Van Hoof

Bestel

Zorg & welzijn

Handboek financiering residentiële ouderenzorg | Print + digitaal met abonnement

Evi Beyl

Bestel

Zorg & welzijn

Dementie bij mensen met een verstandelijke beperking (werkboek)

Expertisecentrum Dementie

Bestel