Menu

AnderSS: Jonge kinderen met autisme

Een praktische gids gebaseerd op het verhaal van Nyo

door Sarah De Keyser, Stiene Van den Eynde, Annelies Snoeckx

Prijs
30,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Sarah De Keyser vertelt het verhaal van het leven met haar zoontje Nyo. Hij heeft een autismespectrumstoornis (ASS), wat zorgt voor de nodige moeilijkheden in het gezin, op school en daarbuiten. Sarah beschrijft haar dagelijkse zoektocht naar antwoorden en de juiste hulp voor haar zoon, terwijl ze strijdt voor meer begrip van de buitenwereld voor zijn situatie.

Ook haar eigen moeilijkheden, in haar relatie, als ouder en als persoon, komen op een eerlijke manier aan bod. Een theoretisch luik, waarin autismespectrumstoornissen op een duidelijke en vlot leesbare manier uitgelegd worden, kadert het autobiografische verhaal van Sarah en Nyo. Die achtergrondinformatie is essentieel voor een goed begrip van autismespectrumstoornissen.

Achteraan het boek is een praktische gids toegevoegd, boordevol tips, handvaten, adviezen en doorverwijzingen. De gids werd samengesteld door Stiene Van den Eynde en Annelies Snoeckx, medewerkers van Het Raster vzw, een thuisbegeleidingsdienst voor personen met een autismespectrumstoornis

AnderSS is geschreven voor iedereen die meer te weten wil komen over het leven van en met kinderen met een autismespectrumstoornis. Zowel grondige als eerder selectieve lezers kunnen in dit boek hun gading vinden. Het boek kan in zijn geheel gelezen worden, maar er kan ook gezocht worden op specifieke thema’s. AnderSS is ook een stem en een gids voor alle ouders die zelf op zoek zijn naar de juiste hulp en begeleiding voor hun kind.

Over de auteur(s)

SDK

Sarah De Keyser

Sarah De Keyser is moeder van twee zoontjes, Nyo en Mano, en thuisblijfmama. Ze schreef dit boek vanuit haar eigen ervaringen, gekaderd door de verschillende opleidingen en vormingen die ze volgde over autismespectrumstoornissen.

Meer info
SVdE

Stiene Van den Eynde

Stiene Van den Eynde is verbonden aan Het Raster, waar ze werkt als thuisbegeleidster voor gezinnen met kinderen met een autismespectrumstoornis. Stiene is bachelor in de logopedische en audiologische wetenschappen. Ze behaalde een banaba autismespectrumstoornissen en volgde een opleiding tot gezinsbegeleider.

Meer info
AS

Annelies Snoeckx

Annelies Snoeckx is verbonden aan Het Raster, waar ze werkt als thuisbegeleidster voor gezinnen met kinderen met een autismespectrumstoornis. Annelies Snoeckx is master in de pedagogische wetenschappen. Bijkomend heeft ze een opleiding tot gezinsbegeleider gevolgd. Stiene en Annelies zijn beiden coördinatoren van een team thuisbegeleiders binnen Het Raster.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Sarah De Keyser, Stiene Van den Eynde, Annelies Snoeckx
ISBN (print): 9782509033161
Verschijningsdatum: 2018-11-15
Formaat: 160 x 240mm
Aantal pagina’s: 152
Type Vastbladig boek