Menu

Protocol Betekenisvolle activiteiten methode (pakket v 20)

door Elise Cornelis, Ruben Vanbosseghem, Valerie Desmet, Patricia De Vriendt

Prijs
€ 38.00
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Betekenisvolle activiteiten zijn cruciaal in het dagelijkse leven van de bewoners van het woonzorgcentrum. Ze hebben een positieve invloed op de fysieke en geestelijke gezondheid, spelen een belangrijke rol in de ervaren levenskwaliteit en dragen bij tot levenszin. De betekenisvolle activiteiten methode (BAM) is een gloednieuwe en innoverende aanpak waarin zorgverleners en bewoners samenwerken aan betekenisvolle activiteiten. Voor meer informatie over deze methode: klik hier. Samen met de BAM werd dit protocol ontwikkeld dat zorgverleners kunnen gebruiken om de verschillende stappen van de BAM te doorlopen. In het protocol is iedere stap uitgewerkt en worden voorbeeldvragen, meetinstrumenten en notitiekaders als handvaten aan zorgverleners geboden. Het protocol biedt richting maar laat ook vrijheid om indien nodig af te wijken. Zorgverleners zijn immers vrij om andere vragen te stellen, andere – of geen – meetinstrumenten te gebruiken, de aandacht te vestigen op andere dan de voorgestelde zaken en in te gaan op specifieke elementen uit het verhaal van de bewoner. Het BAM-protocol werd zodanig ontworpen dat zorgverleners het letterlijk in handen kunnen nemen. Het boekje wordt verkocht in pakketjes per 20 zodat u voor iedere bewoner een gepersonaliseerd protocol kan maken.

Over de auteur(s)

EC

Elise Cornelis

Drs. Elise Cornelis is ergotherapeut (Bach) en gerontoloog (MSc). Ze werkt aan de Arteveldehogeschool als lector in de opleiding bachelor in de ergotherapieën als onderzoeker in de multidisciplinaire onderzoeksgroep Zorginnovatie. Ze is eveneens werkzaam in het zorgprogramma voor de geriatrische patiënt van het Universitair Ziekenhuis Brussel en is verbonden aan de onderzoeksgroep 'Frailty in Ageing (FRIA) Research' van de Vrije Universiteit Brussel als doctorandus.

Meer info
RV

Ruben Vanbosseghem

Ruben Vanbosseghem is verpleegkundige (MSc). Hij is lector in de opleiding bachelor in de verpleegkunde van de Arteveldehogeschool. Daarnaast is hij promotor en onderzoeker in de multidisciplinaire onderzoeksgroep Zorginnovatie.

Meer info
VD

Valerie Desmet

Valerie Desmet is ergotherapeut (Bach) en lector in de Arteveldehogeschool in de opleiding bachelor in de ergotherapie. Ze werkt actief mee in de multidisciplinaire onderzoeksgroep Zorginnovatie. Ze is eveneens lesgever in het CVO Miras te Kortrijk binnen de opleiding Begeleider-Animator en de opleiding zorgkundige.

Meer info
PDV

Patricia De Vriendt

Prof. dr. Patricia De Vriendt is ergotherapeut (Bach) en doctor in de gerontologie (PhD). Ze is verbonden aan de Arteveldehogeschool als onderzoeker en lector in de opleiding bachelor in de ergotherapie. Ze is tevens als onderzoeker verbonden aan de onderzoeksgroep 'Frailty in Ageing (FRIA) Research' en docent in de master in het Management, Zorg en Beleid in de gerontologie op de faculteit Geneeskunde en Farmacie van de Vrije Universiteit Brussel (VUB), de master of Science in Gerontology aan de VUB en gastprofessor in de opleiding Master of Science in de Ergotherapeutische Wetenschappen aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van UGent.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Elise Cornelis, Ruben Vanbosseghem, Valerie Desmet, Patricia De Vriendt
ISBN (print): 978-2-509-03277-5
Formaat: 160 x 240mm
Aantal pagina’s: 20
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Zorg & welzijn

CLEVER doelen bepalen in de eerste lijn

Patricia De Vriendt
Vanessa Gauwe
Dominique Van de Velde

Bestel uw printeditie

Zorg & welzijn

Levensmoeheid bij ouderen

Robert Geeraert

Bestel uw printeditie

Zorg & welzijn

Vrijwilligersbeleid in de openbare woonzorg

Joke Vandewalle

Bestel uw printeditie

Zorg & welzijn

Beroepsgeheim in de openbare woonzorg

Joke Vandewalle
Elke Verlinden

Bestel uw printeditie

Geestelijke gezondheidszorg, Ouderen- en thuiszorg, Welzijn

18 Sep

Opleiding: Een begrijpelijk zicht op Lewy body dementie

Locatie: Uitgeverij Politeia, Keizerslaan 34, 1000 Brussel

Prijs: € 85

Schrijf u in