Menu

Samenvatting

Fietsen is een prettige en gemakkelijke manier van verplaatsen. Meer dan ooit zetten steden en gemeenten in op een sterk fietsbeleid. Met dit handboek ondersteunt Fietsberaad Vlaanderen de ontwikkeling van een beleid dat méér mensen op de fiets wil. Inzetten op de fiets vraagt om duidelijke argumenten en keuzes. Die zetten aan tot meer fietsen. Op die manier kan het aandeel van de fiets in de modal split omhoog. In Sterk Fietsbeleid krijgen mobiliteitsambtenaren, maar ook organisaties, handelaars en schooldirecteurs inspiratie voor die lokale, overtuigende en soms ook gedurfde acties. Wat werkt er en hoe pakt u het aan? Sterk Fietsbeleid is een handboek met voor ieder wat wils: van geïnteresseerde startende gemeenten, tot volbloed fietssteden. Hét instrument voor iedere fietsprofessional.

Over de auteur(s)

FV

Fietsberaad Vlaanderen

Fietsberaad Vlaanderen is een kenniscentrum voor fietsbeleid en in brede zin voor elk beleid dat het fietsen stimuleert. De doelstelling van het Vlaamse fietsberaad is de ontwikkeling, verspreiding en uitwisseling van praktijkgerichte kennis over fietsbeleid. Fietsberaad Vlaanderen wil de steden en gemeenten ondersteunen om de dynamiek in hun fietsbeleid te versnellen. Fietsberaad Vlaanderen startte haar werking op 1 juli 2015. 

Meer info
EB

Elke Bossaert

Elke Bossaert is expert in duurzame mobiliteit en manager van Mobiel 21. Het standpunt in duurzame mobiliteit is de leefomgeving bereikbaar en aantrekkelijk te maken voor iedereen. Haar ruime Europese ervaring en kennis dragen bij tot een brede visie voor meer veilige en milieuvriendelijke mobiliteit.

Meer info
EVO

Elke Van Os

Elke van Os is journaliste en communicatiewetenschapper. Sinds enkele jaren is ze verantwoordelijk voor alle communicatie van Mobiel 21. Ze is expert in het vertalen van kennis en resultaten rond duurzame mobiliteit naar verschillende doelgroepen op een aantrekkelijke en begrijpelijke manier.

Meer info
MDJ

Marjolein De Jong

Marjolein de Jong heeft als adviseur, navorser en docent meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van duurzame mobiliteit. Ze heeft ruime internationale ervaring op het gebied van fietsbeleid en fietsveiligheid. Bij Timenco is ze als fietsexpert betrokken bij beleidsadvies aan overheden en voorstellen voor concrete ontwerpoplossingen. 

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Fietsberaad Vlaanderen , Elke Bossaert, Elke Van Os, Marjolein De Jong
ISBN (print): 9782509025210
Verschijningsdatum: 2015-11-30
Formaat: 210 x 170mm
Type Digitaal Vastbladig boek

Ook interessant

Bestuur & organisatie

Algemene boekhouding: kosten, opbrengsten, rechten en verplichtingen

Christophe Vanhee

Bestel

Bestuur & organisatie

Algemene Boekhouding: Passiva

Christophe Vanhee

Bestel

Bestuur & organisatie

Algemene Boekhouding: Algemene Inleiding

Christophe Vanhee

Bestel

Bestuur & organisatie

Lokaal financieel management

Jan Leroy

Bestel

Bestuur & organisatie

Codex Maatschappelijke Dienstverlening | 7de editie

Bestel

Bestuur & organisatie

Artificiële intelligentie voor lokale besturen

Nathalie Dumarey
Rob Heyman
Frederic Heymans
Cora van Leeuwen
Annelien Smets

Bestel