Menu

Strategisch management in publieke organisaties

Over alternatieve benaderingen en paradigma’s

door Nathalie Vallet

Prijs
35,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Strategisch management in de publieke sector: het is een vlag die veel ladingen dekt. Er bestaat immers niet één wijze om aan strategische beleidsvorming te doen. De rijke traditie binnen het vakgebied economie en management omvat immers heel wat alternatieve organisatieparadigma’s die telkens een ander antwoord formuleren op de vragen: wat verstaan we precies onder strategisch management en hoe verloopt het strategisch beleidsproces? Wat impliceert dit concreet voor politieke en ambtelijke beleidsverantwoordelijken? Welke instrumenten, methoden en technieken kunnen zij gebruiken? Bestaan er wezenlijke verschillen tussen de alternatieve benaderingen of niet? En wat weten we over het praktisch gebruik en de feitelijke aanwezigheid van deze benaderingen in de praktijk?

Ondertussen hebben onderzoeken, adviesopdrachten, seminaries en congresdeelnames geleid tot een wetenschappelijke rijping van het paradigmatisch gedachtengoed. De abstracte en theoretische beschouwingen zijn uitgegroeid tot een veelkleurig, kritisch en vooral praktisch toepasbaar geheel. De strategische beleidsvorming in de publieke sector is geen éénzijdig, clichématig en simplistisch verhaal over rendabiliteit, performantie en vervrijemarkting. Het is een verhaal over identiteit, verscheidenheid, kracht en toekomst.

Over de auteur(s)

NV

Nathalie Vallet

Nathalie Vallet geeft les in verschillende vakken rond Management, Organisatiemanagement en Strategisch Management. Haar huidige onderzoeksinteresse focust op Strategische Implementatie en Strategisch Management in de Publieke Sector. Ze is ook gespecialiseerd in Kwalitatieve Onderzoeksmethoden (Gefundeerde Theorie). 

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Nathalie Vallet
ISBN (print): 9782509033871
Verschijningsdatum: 2019-02-01
Formaat: 160x240mm
Aantal pagina’s: 250 blz.
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Bestuur & organisatie

Het bevoegde OCMW en de financiering

Pieter Geens
Lien Van den Brande

Bestel

Bestuur & organisatie

Lokale financiën: Capita selecta

Jan Leroy
Ben Gilot

Bestel

Bestuur & organisatie

Het decreet lokaal bestuur in vraag en antwoord (editie 2022)

Bestel

Bestuur & organisatie

Handboek van de mandataris lokale besturen | Print

Bestel

Bestuur & organisatie

Personeelstopics bij lokale verzelfstandigings- en samenwerkingsstructuren

Marijke De Lange

Bestel

Bestuur & organisatie

Algemene boekhouding: Activa

Christophe Vanhee

Bestel