Menu

Managen van verandering

door Luc De Schryver, Annemie Simkens, Theo Wijnen

Prijs
€ 32.00
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Containerbegrippen als organisatieontwikkeling, verandermanagement of organisatieverandering worden te pas en te onpas gebruikt. Tijd om die begrippen goed te definiëren, want ook in lokale besturen zijn er heel wat kleine- én grootschalige veranderingsprocessen aan de gang. Het Nieuw Overheidsmanagement zorgt voor nieuwe rolverhoudingen en andere manieren van verantwoorden met o.m. een meer resultaatgerichte manier van werken. Precies daarvoor werd de nieuwe pocket ‘Managen van verandering’ geschreven. Van leidinggevenden worden vandaag immers meer strategische, analytische, veranderkundige, klant- en medewerkergerichte managementcompetenties gevraagd. De stafmedewerker, o.a. werkzaam als projectmedewerker, kwaliteitscoördinator of vormingsverantwoordelijke, moet de veranderingsprocessen ondersteunen en begeleiden. Hij moet het lijnmanagement op weg helpen om de vooropgestelde veranderingsdoelen te realiseren. Stafmedewerkers en hun leidinggevenden vinden in deze pocket voorwaarden en knelpunten, voorbeelden en instrumenten om veranderingsprocessen te managen. Op deze manier zorgt u ervoor dat veranderstrategieën tot de gewenste resultaten leiden en dat de investering loont. Op de bijbehorende cd-rom vindt u een diagnosemodel, stappenplannen, checklists, oefendocumenten en een instrument om het basisprofiel en de kerncompetenties te omschrijven van de interne stafmedewerker of de externe consultant die verantwoordelijk is voor het adviseren en begeleiden van de veranderingsprocessen.

Over de auteur(s)

LDS

Luc De Schryver

Luc De Schrijver is manager/consultant bij o2c2 Oxygen for Creativity and Change.

Meer info
AS

Annemie Simkens

Annemie Simkens begeleidde in samenwerking met federaties en overheid de invoering van de kwaliteitssystemen in meerdere sectoren. Zij is European Excellence assessor voor EFQM.

Meer info
TW

Theo Wijnen

Theo Wijnen was tot zijn pensionering in 2016 stafmedewerker organisatieontwikkeling bij de Vereniging van Vlaamse Steden & Gemeenten (VVSG).

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Luc De Schryver, Annemie Simkens, Theo Wijnen
ISBN (print): 9782509017642
ISBN (digitaal): ²9782509000316
Formaat: 148 x 210mm
Aantal pagina’s: 226
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Personeel

Vergadertechnieken - Vergaderen is (geen) kinderspel

Jos Huypens
Joke Renneboog

Bestel uw printeditie

Personeel

Projectmatig werken in lokale besturen

Katlijn Perneel
Theo Wijnen

Bestel uw printeditie

Personeel

ZEVENMIJLSLAARZEN VOOR DE OVERHEIDSMANAGER

Roel Verhaert

Bestel uw printeditie

Bestuur & organisatie, Communicatie & informatie, Omgeving, Personeel, Politiek, Recht, Sociaal beleid & werk

Personeel

Professionele Vaardigheden organisatieontwikkeling

Bestel uw printeditie