Menu

Werken met managementteams

door Mieck Vos, Theo Wijnen

Prijs
€ 32.00
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

De pocket Werken met managementteams is grondig herwerkt. De vorige editie vertrok vooral van de juridische onderbouw van het Gemeentedecreet; in deze nieuwe versie verruimden de auteurs de grondslag naar elke organisatie die beslist om meer beleidsmatig te werken, ondersteund door een managementteam (MAT). In lokale besturen is het werken met een MAT sinds oktober 2007 verplicht, maar ook allerhande organisaties en vzw’s werken ondertussen met een vergelijkbaar team. Het werken met afsprakennota's – een van de aspecten uit het Gemeentedecreet - kan bijvoorbeeld perfect toegepast worden binnen de relatie directie-bestuur (Raad van Bestuur) van een vzw-structuur. Deze publicatie biedt een kader voor een degelijke opbouw van een nieuw MAT en zorgt tegelijk voor heel wat nieuwe, door de tijd bewezen inzichten voor de doelmatige werking van een bestaand MAT. Werken met managementteams is opgebouwd uit 9 hoofdstukken. Hoofdstuk 1: Het MAT, dé tool van een managementgedreven organisatie Hoofdstuk 2: Zes stappen die een goede oprichting faciliteren Hoofdstuk 3: Teamspirit + management = MAT? Hoofdstuk 4: Wat is een goede manager? Belangrijke leiderschapsstijlen van de leden van het MAT Hoofdstuk 5: Het managen van kracht versus positionering en macht Hoofdstuk 6: Met welk management- en organisatiemodel kan het managementteam de juiste koers aanhouden? Hoofdstuk 7: Zoek naar eenheid en identiteit Hoofdstuk 8: Leer je team denken Hoofdstuk 9: Procesondersteuning en -begeleiding voor leden van het managementteam

Over de auteur(s)

MV

Mieck Vos

Mieck Vos is voormalig algemeen directeur van de Vereniging van Vlaamse Steden & Gemeenten (VVSG). Mieck Vos was tussen 2012 en februari 2017 kabinetschef van de Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne. Voordien vervulde ze diverse andere functies in de publieke sector en socialprofitsector. Zij was onder meer adjunct-stadssecretaris van de stad Kortrijk en werd genomineerd als overheidsmanager van het jaar. Ze startte haar carrière als onderzoeker en assistent aan het Instituut voor de Overheid van KULeuven en werkte vervolgens ruim tien jaar als consultant en trainer in lokale besturen. Daarna bekleedde diverse ze managementfuncties, o.a. als directeur HR beleid aan de KULeuven, daarvoor als directeur Centrum Geestelijke Gezondheid Mandel en Leie, en als afdelingshoofd Personeel, Organisatie, Kwaliteit bij De Lijn Oost-Vlaanderen.  

Meer info
TW

Theo Wijnen

Theo Wijnen was tot zijn pensionering in 2016 stafmedewerker organisatieontwikkeling bij de Vereniging van Vlaamse Steden & Gemeenten (VVSG).

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Mieck Vos, Theo Wijnen
ISBN (print): 9782509009968
ISBN (digitaal): 9782509009968
Verschijningsdatum: 2008-06-18
Formaat: 148 x 210mm
Aantal pagina’s: 162
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Organisatie

13 Oct

Opleiding: Uitzendarbeid in de publieke sector

Locatie: Uitgeverij Politeia, Keizerslaan 34, 1000 Brussel

Prijs: € 124.99

Schrijf u in

Personeel

Meer bereiken? Dan doe je het beter anders!

Elke Panis
Jos Vanoppen

Bestel

Personeel

Het jungle-effect van de crisis

Nele Verrezen

Bestel