Menu

Seksueel grensoverschrijdend gedrag in de zorg

door Els Messelis, Ellen Van Houdenhove, Jan Van Velthoven

Prijs
€ 32.00
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

In deze pocket, leert u hoe u op een constructieve manier kan omgaan met grensoverschrijdend gedrag van medewerkers. Wat kan u of uw organisatie doen om grensoverschrijdend gedrag van uw medewerkers te voorkomen en welke stappen kan u zetten als een medewerker 'zijn boekje te buiten' gaat? Na een overzicht van het wetgevend kader en de historiek, gaat er ook aandacht naar de taboesfeer rond seksualiteit in de zorgsetting. Om na te gaan hoe een dergelijk referentiekader moet worden vormgegeven, bekijken we hoe men in andere sectoren met deze thematiek omgaat en halen we ook inspiratie uit het buitenland. We gaan tevens in op procedures om seksueel grensoverschrijdend gedrag te voorkomen en detecteren: ook hier gaan we na welke procedures in andere sectoren en in het buitenland worden gehanteerd. Tot slot besteden we aandacht aan hoe men als zorgvoorziening dient te reageren op gevallen van seksueel grensoverschrijdend gedrag, we reiken handvaten aan voor een adequate en aangepaste reactie. Het registratiesysteem dat geanonimiseerde gegevens bijhoudt over de gevallen van seksueel grensoverschrijdend gedrag wordt toegelicht aan de hand van praktijkvoorbeelden. Hoe ga je concreet aan de slag? Eindigen doen de auteurs met enkele kritische bedenkingen en beleidsaanbevelingen.

Over de auteur(s)

EM

Els Messelis

Els Messelis is gerontoloog en, docent in de bachelor-na-bachelor opleiding Psychosociale gerontologie voor Odisee (Campus HIG). Daarnaast is ze eveneens werkzaam als programmacoördinator SAW, Groepscentrum Permanente Vorming, Odisee (Campus Brussel).

Meer info
EVH

Ellen Van Houdenhove

Ellen Van Houdenhove is psycholoog-seksuoloog en stafmedewerker van de bachelor-na-bachelor opleiding Psychosociale gerontologie, Odisee (Campus HIG).

Meer info
JVV

Jan Van Velthoven

Jan Van Velthoven is gerontoloog, directeur van een WZC en consultant bij studiebureel JVV Q in Zorg.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Els Messelis, Ellen Van Houdenhove, Jan Van Velthoven
ISBN (print): 9782509024299
Verschijningsdatum: 2015-12-20
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Zorg & welzijn

Therapeutische tuinen

Terra-Therapeutica

Bestel

Kleuteronderwijs, Lager onderwijs, Secundair onderwijs, Maatschappelijke integratie & werk, Sociaal beleid, Jeugdhulp

14 Oct

Boeklancering: #(S)heDIDIT

Locatie: We Love Bxl, Delaunoystraat 58, 1080 Sint-Jans-Molenbeek

Prijs: € 29

Schrijf u in