Menu

Afvalbeheer voor milieuprofessionals - ed. 3

door Anthony De Proft

Prijs
31,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Het beheer van afval betekent een belangrijke kostenpost voor elke organisatie. Daarnaast is het beheer van afval onderworpen aan allerlei wet- en regelgeving op Europees, federaal en Vlaams niveau. Kennis van zaken bij het bepalen van de strategie voor afvalbeheer is dan ook een absolute must voor elke milieuprofessional.

In de pocket Afvalbeheer voor milieuprofessionals krijgt u een duidelijk overzicht van alle relevante regels, uitgelegd in een begrijpbare taal. Zo kunnen de regels voor het beheer die daaruit voortvloeien correct toegepast worden. Naast de wetgeving worden ook de administratieve verplichtingen toegelicht.

In dit boek wordt er praktisch te werk gegaan en bekeken hoe het beheer van afval in de organisatie efficiënt kan gebeuren. Met de ladder van Lansink als basis, wordt aan de hand van een gestructureerd stappenplan en bedrijfsechte voorbeelden, een voorstel gedaan hoe het beheer van afval in de organisatie kan gebeuren dat zowel voor het milieu als de portemonnee voordelig is.

In de pocket is ook een bijdrage opgenomen van go4circle vzw, de bedrijfsfederatie van de circulaire economie. Deze bijdrage levert ons een beter inzicht in de werking van de private spelers in een competitieve markt waar van afval nieuwe grondstoffen worden gemaakt. Ook de rol van de lokale besturen in het beheer van huishoudelijk afval wordt besproken. Deze bijdrage werd ingevuld door de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten vzw (VVSG).

Over de auteur(s)

ADP

Anthony De Proft

Anthony De Proft is docent in de opleiding Facilitair management van de hogeschool Odisee. Hij geeft er onder meer het vak Milieu- en afvalbeheer aan de tweedejaarsstudenten. Daarnaast doceert hij ook Milieuwetgeving, Bedrijfsinterne milieuzorg, Milieutechnologie en Instrumentele chemische laboratoriumanalyses in de opleiding Chemie van de hogeschool. Hij geeft ook een aantal colleges aan de voortgezette opleiding tot milieucoördinator, waar hij tevens voorzitter is van de opleidingscommissie. De auteur is coördinator van het seminarie ‘Update in de Milieuwetgeving’ dat jaarlijks milieucoördinatoren en andere milieuprofessionals uit het werkveld samenbrengt op Odisee rond de relevantste wijzigingen in de milieuwetgeving.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Anthony De Proft
ISBN (print): 9782509034373
Verschijningsdatum: 2019-03-06
Aantal pagina’s: 180
Type Vastbladig boek

Ook interessant