Menu

Cybercrime

door Jan Kerkhofs, Philippe Van Linthout

Prijs
€ 140.00
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Ondanks de nationale en supranationale wetgeving en de ver doorgedreven digitalisering van onze maatschappij, werd er vastgesteld dat er nog geen handboek bestond over het digitale strafrecht en het digitale strafprocesrecht, over de informaticacriminaliteit of over het fenomeen cybercrime in al zijn facetten. Nochtans is dit onmiskenbaar het strafrecht van heden en toekomst.

Het handboek 'Cybercrime' slaagt in de ambitieuze betrachting om een handig en alles overschouwend werk te bieden waarmee cybercrime kan worden aangepakt. Een boek waarmee men dagelijks aan de slag kan. Niet louter een oplijsting van wat bestaat, maar ook, waar nodig, een proeve van oplossing voor zover de wetgeving niet zou zijn aangepast aan de huidige realiteit. Dit basiswerk gaat niet over het recht zoals het zou kunnen zijn of het recht zoals we het zouden willen, maar over het recht zoals het is en zoals u het elke dag zal moeten toepassen: recht op zijn scherpst.

Over de auteur(s)

JK

Jan Kerkhofs

Jan Kerkhofs is federaal magistraat. Samen met Philippe Van Linthout (onderzoeksrechter te Mechelen) is hij de onbetwiste autoriteit inzake cybercrime in België. Sinds enkele jaren geven ze opleidingen cybercrime aan het IGO, en als experts staan zij de Belgische vertegenwoordigers in de Raad van Europa bij in de implementatie en ontwikkeling van de Convention on Cybercrime.

Meer info
PVL

Philippe Van Linthout

Philippe Van Linthout is onderzoeksrechter te Mechelen. Samen met Jan Kerkhofs (federaal magistraat) is hij de onbetwiste autoriteit inzake cybercrime in België. Sinds enkele jaren geven ze opleidingen cybercrime aan het IGO, en als experts staan zij de Belgische vertegenwoordigers in de Raad van Europa bij in de implementatie en ontwikkeling van de Convention on Cybercrime.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Jan Kerkhofs, Philippe Van Linthout
ISBN (print): 978-2-509-01625-6
Formaat: 148 x 210mm
Aantal pagina’s: 640
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Politie & veiligheid

Handboek forensisch onderzoek

Patrick Boel
Valère De Cloet
Jan De Kinder

Bestel uw printeditie

Politie & veiligheid

Bijzondere opsporingsmethoden en enige andere onderzoeksmethoden

Henri Berkmoes
Johan Delmulle

Bestel uw printeditie

Politie & veiligheid

Ariadne nr. 4 - Verdacht overlijden

Karen Plasschaert

Bestel uw printeditie

Politie & veiligheid

Ariadne nr. 5 - Psychosociale hulpverlening

Peter Verboven

Bestel uw printeditie

Politie

17 Sep

Opleiding: Omgaan met krakers

Locatie: Uitgeverij Politeia, Keizerslaan 34, 1000 Brussel

Prijs: € 139

Schrijf u in