Menu

Wegwijs in het gemeentelijk ruimtelijk beleid

door Xavier Buijs, Lindsay Dedrie, Wim Rasschaert, Karel Verbestel

Prijs
29,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Hoe gemeenten hun lokaal ruimtelijk beleid invullen, is deels afhankelijk van hun eigen beleidskeuzes. Dat is een goede zaak. Op die manier blijft het mogelijk om rekening te houden met de specifieke ruimtelijke context van een bepaalde gemeente.

Maar: de lokale beleidsvrijheid op het vlak van ruimtelijke ordening wordt ook gereguleerd door overkoepelende regelgeving, onder andere door de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening (VCRO), het Omgevingsvergunningsdecreet en verschillende uitvoeringsbesluiten.

Deze publicatie heeft als doel om niet-specialisten in het lokaal ruimtelijk beleid wegwijs te maken in de basis van de ruimtelijke ordeningsregelgeving. We willen ervoor zorgen dat u ruimtelijk beleid beter kunt volgen en het mee kunt verbeteren.

Onze experts besteden aandacht aan de verschillende instrumenten die bestaan op het vlak van planning, met onder andere de opbouw van een beleidsplan, de vergunningsverlening en de randvoorwaarden voor een sterk ruimtelijk beleid.

Over de auteur(s)

XB

Xavier Buijs

Xavier Buijs is diensthoofd en stafmedewerker ruimtelijke ordening bij de Vereniging van Vlaamse Steden & Gemeenten (VVSG).

Meer info
LD

Lindsay Dedrie

Lindsay Dedrie is actief bij Rasschaert Advocaten en specialiseerde zich onder meer in milieurecht, omgevingsrecht, onteigeningsrecht en burgerzaken.

Meer info
WR

Wim Rasschaert

Wim Rasschaert is advocaat lokale besturen en non-profit bij Rasschaert Advocaten. Hij richtte het advocatenkantoor op dat uitsluitend werkt voor de publieke sector en non-profit.

Meer info
KV

Karel Verbestel

Karel Verbestel is actief bij Rasschaert Advocaten en staat in voor het omgevingsrecht, het wegenrecht en het onteigeningsrecht.  

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Xavier Buijs, Lindsay Dedrie, Wim Rasschaert, Karel Verbestel
ISBN (print): 9782509036711
Verschijningsdatum: 2020-03-16
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Omgeving

Street Art

Junes Bazouz
Maarten Hofmans

Bestel

Omgeving

Private Handhaving

Jo Van Lommel

Bestel

Omgeving

Vlaamse codex ruimtelijke ordening

Xavier Buijs

Bestel

Omgeving

Gebiedsgerichte afstemming van hernieuwbare energie | Print

Stefanie Corens

Bestel

Omgeving

Vol(mondig) Bouwen

Studio Levier

Bestel

Bestuur & organisatie, Communicatie & informatie, Cultuur & vrije tijd, Omgeving

Civic Crowdfunding, een handboek voor Changemakers

Growfunding

Bestel