Menu

Wennen in de kinderopvang - cahierreeks Kinderopvang

door Ilse Lambrechts, Sofie Verhaert

Prijs
€ 20.00
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Kinderen geleidelijk aan laten wennen aan de kinderopvang is essentieel. Dit cahier biedt inspiratie voor het uitwerken of verfijnen van een wenbeleid in een gezins- of groepsopvang. Talrijke werkinstrumenten die u kan gebruiken in de dagelijkse werking maken dit cahier tot een hebbeding voor elke opvang die inzet op een goede samenwerking tussen ouder en opvang en op het welbevinden van het kind.

De cahierreeks Kinderopvang biedt verantwoordelijken en medewerkers in de kinderopvang inspiratie, informatie en werkinstrumenten om de opvang nog professioneler, veiliger en kwaliteitsvoller te organiseren en om inhoud te geven aan het pedagogisch en het kwaliteitsbeleid.

Kwaliteitsvolle kinderopvang organiseren is een complex werk: de verwachtingen van het kind, ouders, het team, de verantwoordelijke en de samenleving moeten op elkaar afgestemd worden. De sociale, pedagogische en economische functie vervullen, met aandacht voor alle opgelegde voorwaarden, de veiligheids- en gezondheidsaspecten, een actief kwaliteitsbeleid en ouderparticipatie is elke dag opnieuw een uitdaging.

Met deze cahiers en bijhorende website biedt het VVSG-Steunpunt Kinderopvang een platform met interessante informatie en inspiratie, een beknopte weergave van wetenschappelijke inzichten en boeiende praktijkvoorbeelden. Elk cahier behandelt een specifiek thema waarmee u als verantwoordelijke of medewerker in de kinderopvang zeker al in contact kwam.

Via de website reiken we u ook nog eens handige werkinstrumenten, videomateriaal en links aan rond deze specifieke thema’s.

Over de auteur(s)

IL

Ilse Lambrechts

Ilse Lambrechts is werkzaam bij Steunpunt Kinderopvang.

Meer info
SV

Sofie Verhaert

Sofie Verhaert is werkzaam bij Steunpunt Kinderopvang.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Ilse Lambrechts, Sofie Verhaert
ISBN (print): 9782509025159
Verschijningsdatum: 2015-11-30
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Zorg & welzijn

Meer buiten - cahierreeks Kinderopvang

Tina Schuddinck

Bestel

Zorg & welzijn

Mijn rug en ik

Hans Crampe

Bestel

Zorg & welzijn

Tijd voor agressiebeleid

Bestel

Zorg & welzijn

Ondernemerschap in de zorg

Arthur Vliegels

Bestel

Zorg & welzijn

Handleiding dementievriendelijke gemeenten

Veerle Baert

Bestel