Menu

(W)onderwijze media

Kaders, praktijken en tools voor een mediawijs onderwijs

door Laure Van Hoecke

Prijs
50,-
E-book met 5 persoonlijke downloads.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Mediawijsheid is een belangrijk thema voor een school. Het is actueel, constant in ontwikkeling en heeft een grote impact op het welbevinden van kinderen en jongeren.

De school speelt een cruciale rol in het begeleiden van deze kinderen en jongeren naar een kritisch, bewust en actief gebruik van media. Toch is een mediawijs beleid geen evidentie. Dit boek biedt een stappenplan voor het uitwerken van een mediawijs beleid op basis van de noden van jouw school.

Bovendien bevat het de nodige onderwijskaders en een mediawijs competentiemodel om dit plan aan op te hangen. Afhankelijk van de prioriteiten in dit plan vind je er per mediawijs (sub)thema ook de nodige achtergrondinformatie, inspirerende getuigenissen, tools en organisaties die je verder kunnen helpen. Zo kun je concreet aan de slag om een doordacht en gedragen mediawijs beleid te realiseren op maat van jouw school.

Over de auteur(s)

LVH

Laure Van Hoecke

Laure Van Hoecke (1983) is historica en filosofe van opleiding. Ze is al jaren werkzaam rond de thema’s mediawijsheid en e-inclusie en coördineert bij Mediawijs, het Vlaams Kenniscentrum Mediawijsheid, de opleiding Mediacoach. Mediacoach is een uitgebreid vormingstraject rond mediawijsheid dat gericht is op leerkrachten, bibliotheekmedewerkers en het brede educatieve veld.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Laure Van Hoecke
ISBN (print): 9782509030276
ISBN (digitaal): 978-2-509-03065-8
Verschijningsdatum: 2017-09-28
Type Digitaal Vastbladig boek

Ook interessant

Onderwijs

Data-wijs onderwijs

Luc De Man
Marianne Coopman

Bestel

Onderwijs

Posters Leer Lokaal - pakket van 10

OVSG

Bestel