Menu

De gemeente en de wereld

Bert Janssens , Daan Janssens , Jan Verschueren

Bestel uw printeditie

UITDAGENDE OPINIES

Het doel van deze publicatie is voornamelijk om lokale besturen en hun leden zoveel mogelijk uit te dagen en te inspireren. In het voorgaande hoofdstuk formuleerden we zeven uitdagende tendensen waarmee we u reeds lieten stilstaan bij de ingrijpende veranderingen die onze wereld op dit moment doormaakt. Hieronder laten we graag negen opiniemakers aan het woord. Ook zij dachten na over deze tendensen en schreven elk van hen een hoogstpersoonlijk opiniestuk over de toekomst van gemeentelijke ontwikkelingssamenwerking. Geen van deze opinies claimt de absolute waarheid in pacht te hebben, noch weerspiegelen ze per definitie de mening van de denktank, de VVSG of 11.11.11. Ook deze stukken zijn bedoeld om te inspireren en het debat aan te zwengelen.

“Ontwikkelingssamenwerking is een te complexe onderneming en heeft al een te lang leerproces afgelegd om zomaar met het badwater te worden weggegooid.

Dit artikel verder lezen?

Bestel deze publicatie

  • eenmalige betaling
  • geen verplichtingen achteraf
Bestel uw printeditie

Ook interessant

Economie

Gemeentelijk economisch beleid

Bart Palmaers
Stefan Thomas

Bestel uw printeditie

Economie

Toekomsten voor economie

Peter Douchy
Bart Palmaers
Stefan Thomas
Leen Van Der Meeren

Bestel uw printeditie

Economie

Toekomsten voor duurzame ontwikkeling

Bart Van Moerkerke
Alex Verhoeven

Bestel uw printeditie

Bestuur & organisatie, Communicatie & informatie, Cultuur & vrije tijd, Economie, Omgeving, Personeel, Politiek, Recht, Sociaal beleid & werk