Menu

Het nieuwe werken en leren: duurzaam inzetten van medewerkers

door Luc De Schryver, Mieck Vos, Theo Wijnen

Prijs
€ 32.00
E-book met 5 persoonlijke downloads.
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw.

Samenvatting

Organisaties staan onder druk om steeds meer te doen met minder en om flexibeler te zijn, maar moeten ook steeds ambitieuzere resultaten neerzetten. Het nieuwe werken en leren: duurzaam inzetten van medewerkers biedt een (praktijk)theoretisch kader waarop organisaties zich kunnen baseren bij het aangaan van zulke uitdagingen. Meer dan een werkwijze, gaat het in deze pocket om een nieuwe filosofie waarbij o.a. de combinatie arbeid-gezin in functie van ‘ondernemerschap’, het bruggen bouwen tussen generaties en een veranderende stijl en manier van leidinggeven, de essentie vormt. ‘Het nieuwe werken’ sluit ook aan bij het concept van tijds- en plaatsonafhankelijk werken en gaat in op de wens van het individu om zijn thuisomgeving optimaal te combineren met de verwachtingen die vanuit de organisatie gesteld worden. Daarnaast benadrukt ‘het nieuwe leren’ de persoonlijkheid van het individu om voortdurend en geïnteresseerd de omgeving waar te nemen, te blijven leren en openstaan voor innovatieve ontwikkelingen die de prestaties verbeteren en de competenties verder aanscherpen. Binnen deze twee concepten passen zelfsturende teams die hun resultaten en prestaties duidelijk stellen en die deze durven te evalueren en bij te sturen. ‘Het nieuwe werken en leren: duurzaam inzetten van medewerkers’ wil het belang benadrukken van een organisatieklimaat dat uitgaat van een groot vertrouwen in de medewerker in ruil voor een open, leergierige en positieve ingesteldheid en een duidelijk engagement. Op de vraag hoe organisaties dit alles kunnen realiseren, biedt deze pocket een duidelijk en inspirerend antwoord.

Over de auteur(s)

LDS

Luc De Schryver

Luc De Schrijver is manager/consultant bij o2c2 Oxygen for Creativity and Change.

Meer info
MV

Mieck Vos

Mieck Vos is algemeen directeur van de Vereniging van Vlaamse Steden & Gemeenten (VVSG). Mieck Vos was tussen 2012 en februari 2017 kabinetschef van de Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne. Voordien vervulde ze diverse andere functies in de publieke sector en socialprofitsector. Zij was onder meer adjunct-stadssecretaris van de stad Kortrijk en werd genomineerd als overheidsmanager van het jaar. Ze startte haar carrière als onderzoeker en assistent aan het Instituut voor de Overheid van KULeuven en werkte vervolgens ruim tien jaar als consultant en trainer in lokale besturen. Daarna bekleedde diverse ze managementfuncties, o.a. als directeur HR beleid aan de KULeuven, daarvoor als directeur Centrum Geestelijke Gezondheid Mandel en Leie, en als afdelingshoofd Personeel, Organisatie, Kwaliteit bij De Lijn Oost-Vlaanderen.  

Meer info
TW

Theo Wijnen

Theo Wijnen was tot zijn pensionering in 2016 stafmedewerker organisatieontwikkeling bij de Vereniging van Vlaamse Steden & Gemeenten (VVSG).

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Luc De Schryver, Mieck Vos, Theo Wijnen
ISBN (print): 978-2-509-01576-1
ISBN (digitaal): 978-2-509-01576-1
Formaat: 148x210mm
Aantal pagina’s: 212
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Personeel

Werken met de SWOT-analyse - 3de editie

Simonne Vermeylen

Bestel uw printeditie

Personeel

Vergadertechnieken - Vergaderen is (geen) kinderspel

Jos Huypens
Joke Renneboog

Bestel uw printeditie

Bestuur & organisatie, Personeel

Instrumentenmap kwaliteitszorg en zelfevaluatie. Praktisch aan de slag in lokale dienstencentra

Ruud Bourmanne
Inge Soens

Bestel uw printeditie

Personeel

Black Belt - Lean in zorg en welzijn

Hans Crampe
Luc De Muynck

Bestel uw printeditie

Opleiding & vaardigheden

07 Oct

Opleiding: Gekonkelfoes in organisaties: Waarom roddelen niet zo onschuldig is - Brussel

Locatie: Uitgeverij Politeia, Keizerslaan 34, 1000 Brussel

Prijs: € 85

Schrijf u in