Menu

Competentiemanagement - Mens en organisatie in beweging

door Ann Anthierens, Annemie Celis, Kris Dehamers, Brigitte Denolf, Nele Hermie, Catherine Ruys, Lieve Van Durme

Prijs
35,-
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Deze content biedt u een kijk op het inzetten van competentiemanagement in de Vlaamse lokale besturen. In het kader van het Rechtspositiebesluit ervaren veel besturen het immers als een uitdaging om met meer systematiek en met een doorgedreven professionaliteit te werken aan het management van hun menselijk potentieel.

Het eerste deel is vooral informatief en geschreven voor die besturen die graag aan de slag willen met competentiemanagement. De centrale vraag hierbij is: wat is competentiemanagement en wat kan het betekenen voor uw organisatie? Hierbij wordt ook het jongste competentiemodel van WIVO besproken. Verder wordt het competentiespel Competenties in Kaart toegelicht: een laagdrempelig instrument om het competentiedenken in uw organisatie te introduceren. Tot slot krijgt u een stappenplan om competentiemanagement in te voeren in uw organisatie. Dit stappenplan is gegroeid uit de diverse projecten die WIVO heeft begeleid in verschillende besturen.

In het tweede deel worden de traditionele HR-functies bekeken vanuit de invalshoek van competentiemanagement. In dit deel wordt aangetoond hoe verschillende instrumenten van personeelsbeleid verrijkt kunnen worden door de inzet van competentiedenken. Ter afsluiting van deze pocket zorgen praktijkvoorbeelden uit vier besturen voor een interessante ervaringsuitwisseling.

Over de auteur(s)

AA

Ann Anthierens

Ann Anthierens is consulent bij WIVO.

Meer info
AC

Annemie Celis

Annemie Celis is trainer-consultant-coach in de profit en social-profit-sector. Daarnaast werkt ze als HR-verantwoordelijke voor Leiedal en heeft een zelfstandige praktijk als gestalttherapeut en –coach in Roeselare. Ze is gefascineerd door de ontwikkeling van mensen en organisaties en het raakvlak tussen beiden. Zij volgde de Voortgezette Training voor Leiding Geven en later de gestalttherapie-opleiding in het IVC.

Meer info
KD

Kris Dehamers

Kris Dehamers is HR-consultant bij stad en OCMW Antwerpen.

Meer info
BD

Brigitte Denolf

Brigitte Denolf is coach consultant bij APB Vonk en bij WIVO te Brugge. Ze heeft een licentiaat in de psychologische en pedagogische wetenschappen, optie ontwikkelings –en klinische psychologie (UGent). Daarnaast is ze ook lid van de intervisiegroep stress- en burn-outcoaches in West-Vlaanderen en gecertificeerd stress en burn-out coach, met specifieke aandacht voor advisering van organisaties.

Meer info
NH

Nele Hermie

Nele Hermie is directeur bij APB Vonk en geeft vorm aan het ondersteuningsaanbod van Vonk en aan de externe communicatie. Ze heeft een master in bestuurskunde en publiek management en een postgraduaat coaching, teambegeleiding en supervisie. 

Meer info
CR

Catherine Ruys

Catherine Ruys is organisatie- en HRconsulent, sociaal bemiddelaar, assessor en loopbaancoach. Ze begeleidt doorbraken bij verandering of bij conflict. www.dcrconsulting.be. Catherine Ruys laat zich inspireren door Seneca: “Wat kunnen mensen toch dwaas zijn. Hun materiële bezittingen beschermen ze als het moet met hun leven. Maar het meest kostbare goed namelijk hun tijd, geven ze weg aan de eerste de beste die erom vraagt.”

Meer info
LVD

Lieve Van Durme

Lieve Van Durme is trainer/coach bij Vonk.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Ann Anthierens, Annemie Celis, Kris Dehamers, Brigitte Denolf, Nele Hermie, Catherine Ruys, Lieve Van Durme
ISBN (print): 9782509000514
Verschijningsdatum: 2008-04-10
Formaat: 148x210mm
Aantal pagina’s: 102
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Personeel

De kracht van zelfsturende teams

Daan Sorgeloos
Guido Maes
Toon Torbeyns
Carla Arp

Bestel

Personeel

Gekonkelfoes in organisaties

Nele Verrezen

Bestel

Personeel

Werken met de SWOT-analyse - 3de editie

Simonne Vermeylen

Bestel

Personeel

Beïnvloeden van het proces van kwaliteitsmanagement | 2de editie

Theo Wijnen

Bestel

Personeel

Black Belt - Lean in zorg en welzijn

Hans Crampe
Luc De Muynck

Bestel

Personeel

Vergadertechnieken - Vergaderen is (geen) kinderspel

Jos Huypens
Joke Renneboog

Bestel