Menu

Competentiemanagement - Mens en organisatie in beweging

door Ann Anthierens, Annemie Celis, Kris Dehamers, Brigitte Denolf, Nele Hermie, Catherine Ruys, Lieve Van Durme, Trui Vandecasteele, Sabine Vermeire

Prijs
€ 32.00
E-book met 5 persoonlijke downloads.
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw.

Samenvatting

Deze pocket biedt u een kijk op het inzetten van competentiemanagement in de Vlaamse lokale besturen. In het kader van het Rechtspositiebesluit ervaren veel besturen het immers als een uitdaging om met meer systematiek en met een doorgedreven professionaliteit te werken aan het management van hun menselijk potentieel. Het eerste deel van deze pocket is vooral informatief en geschreven voor die besturen die graag aan de slag willen met competentiemanagement. De centrale vraag hierbij is: ‘Wat is competentiemanagement en wat kan het betekenen voor uw organisatie?’. Hierbij wordt ook het jongste competentiemodel van WIVO besproken. Verder wordt het competentiespel ‘Competenties in Kaart’ toegelicht: een laagdrempelig instrument om het competentiedenken in uw organisatie te introduceren. Tot slot krijgt u een stappenplan om competentiemanagement in te voeren in uw organisatie. Dit stappenplan is gegroeid uit de diverse projecten die WIVO heeft begeleid in verschillende besturen. In het tweede deel worden de traditionele HR-functies bekeken vanuit de invalshoek van competentiemanagement. In dit deel wordt aangetoond hoe verschillende instrumenten van personeelsbeleid verrijkt kunnen worden door de inzet van competentiedenken. Ter afsluiting van deze pocket zorgen praktijkvoorbeelden uit vier besturen voor een interessante ervaringsuitwisseling.

Over de auteur(s)

AA

Ann Anthierens

Ann Anthierens is consulent bij WIVO.

Meer info
AC

Annemie Celis

Annemie Celis is trainer-consultant-coach in de profit en social-profit-sector. Daarnaast werkt ze als HR-verantwoordelijke voor Leiedal en heeft een zelfstandige praktijk als gestalttherapeut en –coach in Roeselare. Ze is gefascineerd door de ontwikkeling van mensen en organisaties en het raakvlak tussen beiden. Zij volgde de Voortgezette Training voor Leiding Geven en later de gestalttherapie-opleiding in het IVC.

Meer info
KD

Kris Dehamers

Kris Dehamers is HR-consultant bij stad en OCMW Antwerpen.

Meer info
BD

Brigitte Denolf

Brigitte Denolf is coach consultant bij APB Vonk en bij WIVO te Brugge. Ze heeft een licentiaat in de psychologische en pedagogische wetenschappen, optie ontwikkelings –en klinische psychologie (UGent). Daarnaast is ze ook lid van de intervisiegroep stress- en burn-outcoaches in West-Vlaanderen en gecertificeerd stress en burn-out coach, met specifieke aandacht voor advisering van organisaties.

Meer info
NH

Nele Hermie

Nele Hermie is directeur bij APB Vonk en geeft vorm aan het ondersteuningsaanbod van Vonk en aan de externe communicatie. Ze heeft een master in bestuurskunde en publiek management en een postgraduaat coaching, teambegeleiding en supervisie. 

Meer info
CR

Catherine Ruys

Catherine Ruys is zaakvoerder bij DCR Consulting.

Meer info
LVD

Lieve Van Durme

Lieve Van Durme is trainer/coach bij Vonk.

Meer info
TV

Trui Vandecasteele

Meer info
SV

Sabine Vermeire

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Ann Anthierens, Annemie Celis, Kris Dehamers, Brigitte Denolf, Nele Hermie, Catherine Ruys, Lieve Van Durme, Trui Vandecasteele, Sabine Vermeire
ISBN (print): 9782509000514
ISBN (digitaal): ²9782509000514
Formaat: 148x210mm
Aantal pagina’s: 102
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Personeel

Werken met de SWOT-analyse - 3de editie

Simonne Vermeylen

Bestel uw printeditie

Personeel

Vergadertechnieken - Vergaderen is (geen) kinderspel

Jos Huypens
Joke Renneboog

Bestel uw printeditie

Bestuur & organisatie, Personeel

Instrumentenmap kwaliteitszorg en zelfevaluatie. Praktisch aan de slag in lokale dienstencentra

Ruud Bourmanne
Inge Soens

Bestel uw printeditie

Personeel

Black Belt - Lean in zorg en welzijn

Hans Crampe
Luc De Muynck

Bestel uw printeditie

Organisatie

12 Nov

Opleiding: Van gesloten naar open werken

Locatie: Uitgeverij Politeia, Keizerslaan 34, 1000 Brussel

Prijs: € 165

Schrijf u in