Menu

Ariadne nr. 6 - Handboek politieverhoor

Basistechnieken

door Sophie Magerotte, Marc Van De Plas

Prijs
€ 39.00
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

De aanwezigheid van een advocaat bij het politieverhoor betekent niet dat de basisprincipes van verhoortechnieken wijzigen. Nochtans brengt deze aanwezigheid van een derde heel wat vragen en onzekerheden met zich mee voor politieambtenaren. Daarom worden de communicatiemechanismen en -vaardigheden voor het politioneel verhoor op zeer praktijkgerichte manier beschreven in het 'Handboek politieverhoor', mét aandacht voor de praktische gevolgen van de Salduzwetgeving.

In het theoretische gedeelte worden de basisprincipes van het politieverhoor uitgewerkt, wordt een ‘modelgesprekstechniek’ voorgesteld en wordt aandacht besteed aan de communicatieve vaardigheden. Tevens wordt gewezen op een aantal menselijke ‘denkfouten’ waarvan de ondervrager zich dikwijls niet bewust is. Dit theoretische gedeelte wordt toegelicht aan de hand van een praktijkvoorbeeld. Elke stap van het voorbeeld wordt geanalyseerd en voorzien van commentaar. Het voorbeeld toont tevens aan hoe moeilijk verhoren eigenlijk is en hoe gemakkelijk er fouten kunnen insluipen. Dit handboek is met andere woorden een onmisbare praktijkgids voor elke politieambtenaar die wordt geconfronteerd met het afnemen van een verhoor.

Over de auteur(s)

SM

Sophie Magerotte

Sophie Magerotte is licentiate in de rechten en de criminologie en juridisch adviseur van de Directeur-generaal van de federale gerechtelijke politie. Zij is verantwoordelijk voor de opleidingen inzake het toepassingsgebied van de Salduz-wet en is hiervoor ook de contactpersoon voor de lokale en de federale politie.

Meer info
MVDP

Marc Van De Plas

Marc Van De Plas is licentiaat in de criminologie en de psychologie en momenteel gerechtelijk directeur in de FGP Leuven. Hij is voormalig diensthoofd van de dienst ‘Gedragswetenschappen’, die belast is met het uitvoeren van polygraaftesten en de coördinatie van het audiovisueel verhoor van minderjarigen.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Sophie Magerotte, Marc Van De Plas
ISBN (print): 9782509012449
Verschijningsdatum: 2012-02-17
Formaat: 148x210mm
Aantal pagina’s: 186
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Politie & veiligheid

Ariadne nr. 4 - Verdacht overlijden

Karen Plasschaert

Bestel

Politie & veiligheid

Politiepocket Strafwetboek | 4de editie

Christian De Valkeneer

Bestel

Politie & veiligheid

Cybercrime 3.0

Jan Kerkhofs
Philippe Van Linthout
Charlotte Conings
Robrecht De Keersmaecker
Peter Piccu-Van Speybrouck
Gijs Verbeke

Bestel

Politie & veiligheid

Het strafrechtelijk traject | 3de editie

Frank Schuermans
Damien Vandermeersch

Bestel

Politie

10 Dec

Opleiding: Hoe een lokale integrale veiligheidscel (LIVC) uitbouwen?

Locatie: Uitgeverij Politeia, Keizerslaan 34, 1000 Brussel

Prijs: € 159

Schrijf u in